Švedska otkazala TI10, Valve traži novog domaćina

Dota 2 22. jun. 202112:12 > 13:00
Podeli:
Valve Flickr

Valve je noćas izdao zvanično saopštenje u kom se navodi da Švedska neće biti domaćin jubilarnog desetog The Internationala, nakon što je Švedska odlučila da ne prihvati esport u sportsku federaciju.

Švedska Sportska Federacija je izglasala da ne prihvata elektronske sportove u svoje udruženje, što je Valve ostavilo sa još samo jednom opcijom a to je da kontaktiraju švedskog ministra unutrašnjih poslova i zamole ga da TI10 dobije specijalnu dozvolu i zvanje elitnog sportskog događaja, što je takođe na kraju odbijeno.

Ovakav rasplet događaja je značio da bi većina igrača verovatno bila odbijena da dobije vizu za Švedsku, kao i da bi na samom ulasku u zemlju neki od igrača i članova timova bili odbijeni. Dva puta je Valve molio švedsku vladu da nešto učini, prvi put 9. juna a potom i 14. juna, ali bez ikakvog efekta.

Sve ovo je dovelo do toga da Valve mora da potraži novog domaćina najprestižnijeg esport turnira svih vremena čiji će nagradni fond za ovu godinu iznositi 40 miliona dolara. Ono što je važno napomenuti je da će otvorene kvalifikacije startovati 23. juna bez daljeg odlaganja, kao i da je Valve siguran da će pronaći novog domaćina u Evropi.

The International 10 je trebalo da počne 5. avgusta i za sada nema napomena da li će ova promena uticati na pomeranje glavnog dela turnira.

Komentari

Vaš komentar