73.8 miliona gledalaca pratilo finale LoL Svetskog prvenstva

Podeli:
LoL SP 2020
LoL SP 2020

Riot je sinoć izdao zvanično saopštenje u kome se navodi da je finale ovogodišnjeg League of Legends Svetskog prvenstva oborilo sve esport rekorde gledanosti i da je borbu za titulu u jednom trenutku gledalo čak 73.8 miliona ljudi istovremeno.

Ništa nije slutilo da će rekord u ovako impresivnom maniru biti oboren. Naravno da bi do njega došlo potrebno je imati kineski tim u finalu, jer je preko 69 miliona gledalaca došlo iz Kine. Ali imali smo i u prethodnim godinama ne samo kineske timove u finalu, već i kao pobednika takmičenja, ali su tada brojke išle u rasponu od 40 do 46 miliona gledalaca.

Prošlogodišnji šampiona DWG KIA (Damwon) je protutnjao kroz Svetsko prvenstvo 2021 i ušao u finale kao apsolutni favorit, ali je prvak Kine EDward Gaming uspeo da nadmaši sva očekivanja, pruži spektakularan otpor i na kraju donese ogromnu radost svojim navijačima trijumfom u petoj odlučujućoj partiji velikog finala.

Uzbudljivih pet partija u kojima je David uspeo da savlada Golijata su na kraju rezultovale obaranjem rekorda gledanosti za neverovatnih 60% i čini se da je vrtoglav uspon LPL lige u proteklih nekoliko godina najviše doprineo tome.

I dok EDG slavi i razmišlja koje pobedničke skinove da odabere, ostali timovi se polako pripremaju da ih skinu sa trona naredne godine, kada ćemo gledati Svetsko prvenstvo 2022 u NA regiji, a gradovi domaćini će biti Njujork, San Francisko, Toronto i Meksiko Siti.

Komentari

Vaš komentar