NA LCS:Da li se Counter Logic Gaming prekasno probudio?

Podeli:
Riot Flickr

Sedmu nedelju NA LCS lige je obeležio Counter Logic Gaming, koji ju je započeo na poslednjem mestu na tabeli, a završio popevši se na sedmu poziciju, nakon što su neočekivano savladali dve ekipe iz top 4, Cloud9 i Team Liquid.

Nedelja koja je iza nas je donela nekoliko iznenađenja u NA LCS ligi, što je i očekivano kada izađe novi veliki patch. Echo Fox je u subotu izgubio od poslednjeplasirane ekipe na tabeli Golden Guardians, koja je demonstrirala koliko se agresivna igra u novom patchu može isplatiti, ali su zbog relativno lakog rasporeda uspeli da se povrate protiv bledog OpTic Gaminga u nedelju i bez većih problema zadrže prvo mesto na tabeli.

U tome im je pomogao poraz ekipe Cloud9 koja je u subotu dopustila da prokockaju prednost od 10.000 golda protiv Counter Logic Gaminga, ali su u nedelju osvetili Echo Fox i savladali Golden Guardians upisavši desetu pobedu u ligi.

Na treće mesto se popeo Clutch Gaming koji je iskoristio igranje protiv slabijih protivnika da sa dve pobede protiv OpTic Gaminga i FlyQuesta pretekne 100 Thieves i Team Liquid, nakon njihovog polovičnog uspeha u 13. i 14. kolu.

Riot Flickr

Team Liquid je u direktnom okršaju savladao 100 Thieves, samo da bi dan kasnije izgubio od Counter Logic Gaminga, dok su se 100 Thieves iskupili za poraz protiv Liquida savladavši Team SoloMid koji ostaje zakucan na šestom mestu na tabeli sa 7-7 skorom.

FlyQuest, Golden Guaradians i OpTic Gaming sada dele osmo mesto sa 4-10 rezultatom i GGS su sada na korak od toga da se uzdignu sa dna tabele, najviše zahvaljući odličnoj igri protiv Echo Foxa.

Tabela NA LCS nakon odigranih 14 kola izgleda ovako:

1. Echo Fox 11-3
2. Cloud9 10-4
3. Clutch Gaming 9-5
4. 100 Thieves 8-6
4. Team Liquid 8-6
6. Team SoloMid 7-7
7. Counter Logic Gaming 5-9
8. OpTic Gaming 4-10
8. FlyQuest 4-10
8. Golden Guardians 4-10