Veteran KaLuGG novi član X25 Esportsa

LOL 8. mar. 201813:07 > 13:22
Podeli:
Fortuna eSports

X25 Esports je još jedan od učesnika Esports Balkan Lige koji je pred sam kraj prelaznog roka pojačao svoje redove pred plejofa. Njima će na poziciji jungle zaigrati jedan od naijskusnijih igrača sa ovih prostora - Luka "KaLuGG" Todorović.

Kada se spomene pozicija jungle, jedno od prvih imena koje će vam pasti na pamet kada su igrači sa ovih prostora u pitanju je KaLuGG. Oni koji dugo prate domaću scenu znaju da je KaLuGG njen deo maltene od samog početka, a nastankom prve ozbiljnije lige u regionu, Fortuna Championship Series lige, proslavio se kao glavni igrač ekipe ASUS RoG Elite, koja je predvođena njim postigla nešto što ni jednoj drugoj ekipi za sada nije uspelo – da dovede KlikTech, tadašnji Instinct Esports, na korak do poraza, kada je ASUS-u izmakao trofej šampiona 2. sezone FCS lige u odlučujućem petom meču velikog finala.

Nakon što je KaLuGG nastavio da zadaje glavobolju ekipi koju predvodi Aljoša „Milica“ Kovandžić, i usled slabe forme njihovog junglera Stefana „Stefan“ Nikolića, dolazi do najvećeg LoL esport transfera u regionu pred početak prve sezone Esports Balkan Lige, kada se KaLuGG priključuje svom najvećem rivalu i sa ekipom KlikTech ostvaruje svoj san i dolazi o prvog velikog trofeja u karijeri kada su u finalu EBL lige savladali grčku ekipu Greek Regenesis.

Vrlo brzo nakon završetka prve sezone EBL-a Riot i zvanično uvodi regionalne lige među kojima je i Esports Balkan Liga i najavljuje veliki evropski kup u kom će se šampioni svih velikih regija boriti između sebe, zbog čega KlikTech odlučuje da vrati svog starog junglera koji se vratio u vrhunsku formu, dok se KaLuGG ne vraća u ASUS koji zadržava Aleksu „DoubleAIM“ Stankovića.

Kako Sport Klub nezvanično saznaje, X25 je još pred start druge sezone Esports Balkan Lige probao da dovede Luku u svoje redove, ali je on ovu ponudu odbio jer mu se nije svideo sastav tima, a glavni problem je iskrsao oko top lejna, koji je već dugo vremena slaba tačka srpske ekipe. Izgleda da je KaLuGG na kraju rešio da po svaku cenu ne propusti plejof Esports Balkan Lige, u kom će X25 Esports maltene sigurno igrati, s obzirom na to da trenutno drže drugu poziciju na tabeli i u odličnoj su prilici da izbegnu KlikTech sve do finala, što bi im donelo minimum 5.000 evra koliko iznosi nagrada za drugo mesto.

X25 je jedna od najvrednijih i najupornijih organizacija u regionu koja već drugo vremena radi na izgradnji svog tima iako nemaju iza sebe jake sponzore, i lepo je videti da im se trud konačno isplatio, uspevši da dovedu jednog od najboljih igrača iz Srbije. Koliko će se KaLuGG zadržati u ekipi, i koliko će biti motivisan da da svoj maksimum, što mu je više puta u prošlosti bio kamen spoticanja, najverovatnije će zavisiti od rezultata ekipe u plejofu druge sezone Esports Balkan Lige.

KaLuGG bi trebalo da debituje za X25 Esports sledeće nedelje i zagreje se za plejof igrajući poslednja dva kola regularnog dela druge sezone EBL lige.