EBL liga: Crvena Zvezda ide u baraž za opstanak

LOL 19. mar 201812:15 > 13:13
Podeli:
Fortuna eSports

Nakon što je odigrano svih četrnaest kola druge sezone Esports Balkan Lige, ostala su dva tajbrejk meča da se odigraju. U prvom su se WiLD i Crvena Zvezda borili za šesto mesto i ostanak u ligi, dok su u drugom THR i Panathinaikos igrali za treću poziciju, kojom bi izbegli KlikTech u polufinalu.

Crvena Zvezda je otvorila meč protiv WiLD-a killom na topu, ali je to nažalost po njihove fanove bio i jedini momenat kada su imali prednost u partiji. WiLD odmah odgovara na botu gde dolaze ne samo do killa već i do prve kule što im donosi solidnu prednost od 1.000 golda, a u tome im pomaže i velika CS prednost na midu i botu. Zvezda je izgubila i prednost na topu nakon što je Poppy sa 20 cs zaostatka ubila zvezdinog Gnara, a paralelno sa tim WiLD ruši i kulu na topu i dolazi do 3.000 golda prednosti.

Zvezda uspeva na kratko da zaustavi proboj Mađara uzevši dva killa nad protivničkim bot lejnom u 16. minutu igre, ali i pored toga ne uspevaju da uspostave kontrolu nad partijom. Sa 4-0 prednošću u kulama WiLD lako dolazi do barona u 20. minutu i odmah nakon toga preko mida dolaze do prvog inhibitora i bez usporavanja nastavljaju pravo na nexus Crvene Zvezde koji pada nakon samo 23 minuta igre.

Ovim porazom Zvezda pada na sedmo mesto na tabeli, što znači da će za opstanak u ligi naredne sezone morati da se bore uz Nexus Gaming protiv dva tima iz kvalifikacija.

Iako su navijači Panathinaikosa imali velika očekivanja za svoj tim, on ipak nije opravdao ulogu blagog favorita protiv Team Horizon Reapers u tajbrejk meču za treće mesto. THR je od samog starta držao ceo meč pod kontrolom, stvarajući prednost u džungli i na mid lejnu, na kojoj smo ponovo gledali Zoey, koja je posle serije nerfova nestala sa pro scene, ali je u poslednjem patchu dobila par sitnih buffova koji je vraćaju u igru.

Panathinaikos jednostavno nije imao rešenje za prefidovanog Kha’Zixa koji je nakon dvadeset minuta imao 7-0-1 skor, što je THR iskoristio da učvrsti prednost i drži kontrolu nad celom mapom. Grčka ekipa je probala da spreči THR da dođe do Barona, što im se obilo o glavu jer su bili u prevelikom zaostatku i THR u borbi koja je usledila ubija ceo protivnički tim i uz Baron buff bez većeg otpora protivnika završava partiju velikim trijumfom koji im omogućuje da u polufinalu igraju protiv ekipe X25 Esports, dok će Panathinaikos imati veoma težak zadatak pred sobom – da savladaju aktuelnog šampiona lige i jedini neporaženi tim u drugoj sezoni – KlikTech.

Prvi polufinalni meč  između KilikTecha i Panathinaikosa se igra večeras od 19 časova, dok se u isto vreme dan kasnje igra drugo polufinale, u kom se sastaju X25 Esports i Team Horizon Reapers.