Doubleliftov rođeni brat ubio majku, ranio oca

LOL 2. apr. 201811:23 > 12:02
Podeli:
Riot Flickr

Jednog od najpoznatijih američkih LoL igrača svih vremena, Yiliang "Doublelift" Penga je zadesila teška porodična tragedija samo nekoliko sati nakon što se sa ekipom Team Liquid plasirao u finale NA LCS lige.

Prema izveštaju Daily Maila, njegov stariji brat Yihong Peng je u subotu uveče uhapšen u Kaliforniji, nakon što je uhvaćen ispred svoje kuće na ulici sa krvavim nožem u rukama. Kada je policija stigla na lice mesta zatekla je stravičan prizor, njegova majka 59-ogodišnja Weiping Shen je pronađena mrtva sa više ubodnih rana od noža, dok je njegov otac preživeo i u kritičnom stanju prevezen u bolnicu.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, Yihong Peng je nedavno raskinuo sa devojkom sa kojom je živeo zajedno, ali raskid nije dobro prihvatio. Njegovi roditelji su došli kod njega sa namerom da ga uteše, ali je očigledno nešto u čoveku puklo, što ga je nateralo da počini ovakvo delo.

Privatna arhiva

Ovo je težak udarac za zvezdu Team Liquida čiji tim se ovog vikenda bori za titulu prvaka NA LCS lige protiv 100 Thievesa. Oni koji duže vreme prate LoL esport scenu su verovatno upoznati sa tim da je Doublelift još kao mladić pobegao od kuće jer mu njegovi nisu dozvoljavali da se posveti gejming karijeri, zbog čega dugo vremena nije pričao sa njima. U tom periodu jedini član porodice koji ga je podržavao je upravo njegov stariji brat, što ovu tragediju čini još gorom. On se pre nešto više od dve godine konačno pomirio sa roditeljima i nije krio zadovoljstvo zbog toga, navodeći kako će sada imati priliku da nadoknadi sve što su propustili u periodu dok nisu bili u kontaktu.

https://youtube.com/watch?v=2XQQhrssnBY

Doubleift je smogao snage da se direktno obratio svojim fanovima i objasnio da će mu trebati neko vreme da se pribere, a esport ličnosti širom sveta su mu pružile podršku i pomoć u ovim teškim trenucima. Još uvek nije poznato da li će Doublelift zaigratu u finalu NA LCS lige, ali je organizacija za koju igra rekla da će da podrži njegovu odluku koja god ona bila i da su tu da urade sve što je u njihovoj moći kako bi igrač što lakše prošao kroz težak period koji je pred njim.