Team Liquid i 100 Thieves u borbi za NA LCS titulu

LOL 2. apr. 201816:50 > 16:53
Podeli:
Riot Flickr

Nakon pobeda u polufinalnim mečevima plejofa 2018 prolećne sezone NA LCS lige, Team Liquid i 100 Thieves su se izborili za to da u međusobdnom okršaju odluče ko će biti četvrta ekipa koja će podići pehar namenjen najboljem League of Legends timu u Americi.

Mnogo ubedljivije nego što je bilo očekivano Team Liquid je porazio Echo Fox u prvom polufinalnom meču uz samo jednu izgubljenu partiju. Ekipa o kojoj se najviše pričalo pre početka sezone je imala veoma slab period u drugom delu grupne faze, ali od starta plejofa pokazuju sve bolju i bolju igru. Ne samo da su u četvrtfinalu savladali favorizovani cloud9, već su sada pobedili i ekipu koja je većinu regularnog dela sezone bila na prvom mestu na tabeli.

Prve dve partije smo videli žestoku borbu tokom celog meča, sa u proseku killom po minutu, a u oba slučaja tim koji je imao Caitlyn je na kraju odneo pobedu, zbog čega ne čudi zašto je ona jedan od najtraženijih heroja trenutno. Yiliang „Doublelift“ Peng je bio nezaustavljiv u prvoj partiji igrajući Caitlyn sa 10-0-8 skorom, da bi potom odgovorio Johnny „Altec“ Ru sa 9-1-4 Cait u drugoj partiji. Iako je uspeo da je dobije i u trećem gejmu, ovoga puta je Team Liquid bio mnogo spremniji i prepustio je Echo Foxu samo dva killa pobedivši 11-2 rezultatom, da bi u četvrtoj partiji potpuno srušili protivnike 21-3 pobedom uz još jedan trijumf Ashe nad Caitlyn i odličnu igru celog Liquida koji je do sada najviše pokazao kada su američki timovi u pitanju.

Riot Flickr

Sutradan su dva debitanta u ligi 100 Thieves i Clutch Gaming igrali za priliku da postanu prvi novajlija u franšiziranoj ligi koji se dokopao velikog finala, a iako su 100 Thieves bili veliki favoriti, na kraju smo gledali pet partija uz spektakularnu maratonsku završnicu u petom gejmu koji je trajao 70 minuta.

U prvoj i trećoj partiji ekipi 100 Thieves je pobedu doneo neprobojni Cho’Gath koga smo kasnije videli banovanog u ostatku meča, dok je idenitčnom taktikom CG dobio drugi gejm, a intereasntno je da su sve do četvrte partije ekipe koje su pobeđivale imale Cho’Gatha i Olafa u svojim redovima. U četvrtoj partiji Olaf se još jednom ispostavlja kao ključ uspeha, ovoga puta uz Siona, ali iako je Clutch Gaming uspeo da izjednači na 2:2, 100 Thieves su konačno u petoj partiji pronašli rešenje za trenutno najjačeg junglera.

Oni su odabrali timsku kompoziciju sa četiri tenka i Caitlyn. Sion na topu, Trundle u džungli, Galio na midu i Braum support su se ispostavili kao nerešiv problem za Clutch Gaming koji nije uspeo da stvori dovoljno veliku prednost kako bi završili partiju pre nego što im je izmakla kontroli. Pieter „Febiven“ Diepstraten se herojski borio sa Oriannom, uspeo je da ukrade Barona pri isteku sat vremena igre i održi svoj tim u igri, ali čak ni 4 man ulti na kraju partije nije mogao da donese njegovom timu pobedu, kada su ih 100 Thieves obazrivom igrom polako ugušili srušivši im sve inhibitore i potom ih dokrajčivši sa Baron buffom.

Nažalost senku na veliko finale i uspeh timova je bacila stravična tragedija koja je zadesila porodicu zvezde Team Liquid, kada se saznalo da je brat Doublelifta nožem usmrtio njihovu majku i naneo kritične rane ocu, zbog će Team Liquid najverovatnije igrati bez svog glavnog igrača u velikom finalu, u slučaju da Doublelift ne uspe da dođe sebi do nedelje. Trenutno je celokupna pažnja LoL esport javnosti usmerena na pružanje podrške jednom od najpoznatijih američkih esportista svih vremena, a mi se slažemo da hajp oko finala može malo da sačeka u ovakvim trenucima.