Giants Gaming menja ime u Vodafone Giants

LOL 5. apr. 201814:18 > 14:22
Podeli:
Twitter, Giants Gaming

Da su se mnogi timovi maksimalno posvetili pronalaženju sponzora od kad je Riot i zvaničnno najavio franšiziranje EU LCS lige sledeće godine, potvrđuje nam i velika novost koja stiže iz tabora španske organizacije Giants Gaming, koja će proći kroz kompletan ribrending.

Giants je prigrabio za sebe španski Vodafone koji je do nedavno bio glavni spozor španske ekipe G2 Vodafon, ali nakon što je G2 Esports prošle nedelje najavio kompletno preseljenje u Berlin, gašenje kancelarija u Madridu i prekidanje saradnje sa španskim timom, radi fokusiranja na centralnu Evropu, telekomunikacioni gigant je rešio da se okrene drugojg velikoj španskoj organizaciji koja u svojim redovima poseduje između ostalog i EU LCS tim, kao i ekipu koja se takmički u španskoj LoL ligi, Giants Obey the Brave, za koju nastupa i srpski igrač Pavle „Yoppa“ Kostić.

Za Giants Gaming trenutno igra preko 35 igrača u igrama kao što su League of Legends, Hearthstone i Call of Duty, a u zavisnosti od finansijske inekcije koju dobiju od Vodafona, možemo uskoro videti njihovu ekspanziju i na druge esport igre. Poznato je da će im trebati minimum 8 miliona evra za kupovinu slota u EU LCS ligi, za šta će im možda trebati i više od jednog jakog sponzora.

Da je u pitanju ozbiljna saradnja potvrđuje pored menjanja imena i to što će igrači Giantsa naporno raditi na tome da približe Vodafone esport publici. Oni će organizovati predavanja na Vodafone Youtube kanalu, gde će otkriti fanovima kako da bolje igraju i koje korake treba da preuzmu ako žele da postanu esport zvezde.

Kompanija Vodafone je izašla u susret svim fanovima Giantsa koji su u proteklih nekoliko meseci kupili dres ekipe, obećavši im besplatne nove dresove sa grbom rebrandiranog tima.