Legendarni Froggen stigao u Origen!

LOL 5. apr 201823:00 > 23:02
Riot Flickr

Origen je večeras konačno otkrio i trećeg igrača svoje nove LoL ekipe, a u pitanju je niko drugi nego jedan od najpoznatijih evropskih igrača svih vremena - Henrik "Froggen" Hansen.

On je treći igrač novog sastava Origena koji će se boriti na European Masters 2018 takmičenju, i Origen sada zaista izgleda kao glavni favorit za titulu iako još uvek nisu otkrili svoj bot lejn. Uz Froggena će u ekipi igrati i korejski veteran Choi „inSec“ Inseok u džungli, kao i trostruki EU LCS prvak, bivši top lejner G2 Esportsa Ki „Expect“ Daehan.

Froggen je svoju bogatu igračku karijeru započeo još davne 2011. godine i vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih LoL pro igrača. Najviše fanova je prikupio igrajući za CLG Europe, nakon čega je bio i deo ekipe Alliance/Elements, jedinog tima uz Fnatic i G2 Esports koji je osvojio EU LCS Ligu.

U januaru 2016. godine odlazi u Ameriku gde je do novembra prošle godine bio deo Echo Fox ekipe, koja formira nov tim pred 2018 prolećnu sezonu iz kog su izostavili Froggena, koji je rešio da pauzira jednu sezonu i posveti se radu na sebi kako bi se vratio u vrhunsku formu.

Koliko je napredovao videćemo vrlo uskoro na European Masters 2018, gde mu možda protivnik na midu bude i najbolji srpski igrač Aljoša „Milica“ Kovandžić koji će sa KlikTechom, prvakom Esports Balkan Lige, predstavljati naš region na ovom takmičenju.