Team Liquid demolirao 100 Thieves u finalu NA LCS-a

LOL 9. apr. 201813:27 > 13:28
Podeli:
Riot Flickr

Team Liquid je postao četvrta ekipa koja je osvojila titulu prvaka NA LCS lige, ubedljivo savladavši 100 Thives rezultatom 3:0 u velikom finalu.

Iako je rezultat bio identičan kao i u finalu EU LCS lige, sam meč je sem u prvoj partiji bio klasična demonstracija sile od strane Liquida. Team Liquid je sve tri partije dobio za manje od pola sata igre, a 100 Thieves nisu uspeli da uzmu ni jedan objektiv na mapi za ceo meč, što najbolje govori o odnosu snaga ekipa.

Da 100 Thieves ne dobije Barona u prvoj partiji, postarao se izvrsni Jake „Xmithie“ Puchero koji je nakon što je Jeong „Impact“ Eonyoung zadržao na momenat igrače protivničkog tima, uspeo da uleti u Baron pit i sa Sejuani ukrade Barona, što je potpuno vratilo Liquid u partiju.

Nakon prvog gejma Team Liquid potpuno preuzima kontrolu nad mečom i dobija naredne dve partije rezultatom 12-4 i 16-6. Za igrača meča je proglašen Eugene „Pobelter“ Park koji je sve tri partije igrao Azira, ali finale će ipak ostati upamćeno po Yiliangu „Doublelift“ Pengu koji je ovom pobedom postao jedini igrač koji je osvojio titulu prvaka NA LCS Lige sa tri različita tima. On je blistao i u samom finalu, završivši ga sa ukupnim skorom 13-1-10 igrajući Jhina, Caitlyn i Tristanu.

Riot Flickr

Team Liquid je ovom pobedom sebe stavio u odličnu poziciju da u nastavku sezone izbori direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2018, kao i da u maju predstavlja Ameriku na MSI 2018.