Origen i Illuminar Gaming u finalu European Mastersa

LOL 29. apr. 201816:53 > 17:09
Podeli:
ESL

Illuminar Gaming je ekipa koja je povremeno spominjana tokom prve faze takmičenja, ali nikada u istom kontekstu kao i glavni favoriti turnir. Da biti favorit nije presudno za uspeh, dokazali su u plejofu porazivši na putu do finala dve najbolje francuske ekipe Milenium i GamerOrigin.

Dok su za poraz Mileniuma svi uprli prstom u francuski tim i njihovu lošu igru, sada svi moraju odati počast odličnoj poljskoj ekipi koja se iz dana u dan sve bolje uigrala što je donelo željene rezultate.

Od čvrste igre top lejnera Marcina „IceBesto“ Lebuda, do sve boljeg bivšeg LCS igrača Mateusza „Kikis“ Szudlareka svaki igrač tima je dao 110% svoje snage u polufinalu. Sebastian „Sebekx“ Smejkal je lucidnim potezima sa Azirom u više navrata dovodi protivničke igrače do očaja, dok je Pawel „delord“ Szabla pokazao kako support treba da štiti svog ADC-a, na šta je Pawel „Woolite“ Pruski odgovori agresivnom igrom kakvu smo od njega gledali kada je igrao za ROCCAT, ali i mnogo iskusnijim pristupom igri zbog čega nije uzaludno trošio život svog heroja kao što je ranije znao činiti.

I pored dobre igre, čini se da igrači Origena nisu ni malo zabrinuti pred finale. Oni su u intervjuu nakon pobede protiv Mad Lionsa izjavili da su u pripremama savladali preostale timove bez većih problema i da smatraju da maltene nemaju dostojne rivale u takmičenju. Ako glavne zvezde tima Henrik „Froggen“ Hansen i Konstantinos „FORG1VEN“ Tzortziou budu raspoloženi kao u polufinalu, zaista se čini da će Origen biti u više nego odličnoj prilici da se domogne titule. Igrači Illuminara nemaju ni približno iskustva u ovoliko bitnim mečevima kao njihovi rivali, što može biti od presudnog značaja jednom kada borba počne.

Veliko finale počinje od 18 časova, a direktan prenos na srpskom jeziku možete gledati na Fortuna Esports Youtube kanalu.