LoL prvak sveta predstavio dva nova igrača

LOL 22. maj 201817:18 > 17:20
Podeli:
Gen.G Esports

Gen.G Esports (bivši Samsung Galaxy) je otkrio prva dva pojačanja u prelaznom periodu, u okviru priprema za 2018 letnju sezonu LCK lige, u pitanju su top lejner Moon "MONG" Changmin i mid lejner Song "Fly" Yongjun.

Ekipa koju smo ove godine gledali kako se takmiči pod tri različita imena (Samsung, KSV i Gen.G) je pre nešto više od nedelju dana objavila da traži nove igrače i da se svako ko ispunjava određene uslove poput minimum Master divizije na korejskom serveru, može prijaviti.

Oni su se odlučili za dva igrača koja dolaze iz potpuno drugačijeg okruženja i veoma razlićitim iskustvom. Fly je veteran korejske scene koji je do nedavno igrao u NA LCS ligi za FlyQuest, a najviše ga pamtimo kao igrača KT Rolstera, sa kojim je na leto 2016. godine stigao do drugog mesta u plejofu. Njegova karijera je nakon toga krenula nizbrdo, ali neko ko je jednom igrao na tako visokom nivou, zna šta je potrebno posrnulim gigantima da se vrate na vrh i obezbee priliku da brane tron na 2018 Svetskom prvenstvu pred domaćim navijačima.

Kada je u pitanju top lejner MONG, o njemu se malo toga zna sem da je predvodio ekipu BPZ do trećeg mesta u korejskoj drugoj ligi, gde je pokazao dovoljno velik potencijal da mu Gen.G pruži šansu. Ovim je Lee „CuVee“ Seongjin dobio konkurenciju nakon dugo vremena, što će mu možda dobro doći kako bi popravio igru nakon više nego prosečnog prolećnog splita.

Iako ovo možda na prvi pogled nisu dovoljno velika pojačanja koja su dovoljna ekipi da se nosi sa timovima kao što su KINGZONE DragonX, KT Rolster i Afreeca Freecs, već jednom smo bili svedoci šta se desi kada se Samsung podceni, tako da nikako ne smemo zanemariti ovaj tim kada ponovo startuje najjača League of Legends liga na svetu.