Imp napustio LGD i potpisao za Team WE

LOL 23. maj 201812:17 > 12:27
Riot Flickr

Bivši prvak sveta, korejski ADC Gu "Imp" Seungbin je zvanično napustio LGD Gaming nakon tri ipo godine, a dalju karijeru nastavlja u najstarijoj kineskoj esport organizaciji - Team WE.

Ljubitelji League of Legends esporta pate Impa kao člana legendarne petorke koja je igrajući za Samsung White osvojila 2014 Svetsko prvenstvo. Bogati kineski klubovi su se nakon toga razgrabili oko igrača koji su činili SSW, a Imp je u novembru iste godine prešao u LGD Gaming za koji je igrao sve do sad.

LGD je odlično startovao sa pojačanjima naredne goine, osvojivši sa Impom letnju sezonu LPL lige, dok su u prolećnoj zauzeli drugo mesto, ali nakon toga pružaju dve godine sa slabim rezultatima, završavajući između četvrtog i šestog mesta na tabeli svake sezone.

Ništa bolje nije prošla ni prolećna sezona 2018. godine u kojoj je LGD zauzeo šesto mesto na tabeli, zbog čega odlučuju da uvedu velike promene u tim, koje su uključivale i odlazak Impa.

On rešava da ostane u Kini, što njegove fanove ne čudi uzevši u obzir da je od nedavno ušao u ozbiljnu vezu sa poznatom kineskom kosplejerkom i manekenkom, a tim u koji je prešao je Team WE, koji je ovim potezom proširio sastav ekipe na čak 13 igrača, od toga četvorica igraju na ADC pozicijama.

Pored Impa, kao član startne postave na ADC pozicije se nalazi Yao „Gentle“ Xijan, a pored njega su tu još i Jin „Mystic“ Seongjun i Jeong „Raison“ Soobin.

Pretpostavlja se da će se Gentle i Imp boriti za mesto u startnoj petorki, dok će se preostala dva korejska igrača verovatno vratiti u domovinu, iako se klub još uvek nije zvanično oglasio povodom kompletnog sastva tima sa kojim ulaze u novu sezonu.