NA LCS: Liquid preslišao TSM, Cloud9 vezao dva poraza

LOL 26. jun 201818:26 > 19:26
Riot Flickr

Aktuelni šampion NA LCS lige Team Liquid je nakon kiksa u prvoj nedelji nastavio sa dominacijom u Americi, nanevši težak poraz TSM-u, Echo Fox uspeva da isprati njihov pobednički tempo, a ekipi Cloud9 se izgleda rizik sa novim igračima ipak nije isplatio.

Za razliku od Evrope i Koreje, u Americi i dalje pogotovo među vodećim ekipama prevoladava standardna meta sa AD Carry herojima na botu. Ona za sada odlično služi Team Liquid, koji je u trećem kolu savladao Counter Logic Gaming 9-2, da bi dan kasnije pobedili velike rivale Team SoloMid rezultatom 11-2. Yiliang „Doublelift“ Peng je oba puta igrao Kai’Su, na šta protivnici nisu imali adekvatan odgovor i sada ostaje da vidimo da li će bar Echo Fox uspeti da im se suprotstavi u regularnom delu sezone.

Echo Fox nije uspeo da zadrži perfektan skor nakon trećeg kola u kom ih je savladao OpTic Gaming neočekivano dobrom igrom. Oni su vodili žestoku borbu u četvrtom kolu sa Golden Guardiansima, koji su skrenuli pažnju na sebe pobedivši Team Liquid u prvoj nedelji takmičenja, ali je Echo Fox uspeo da dođe do trijumfa i upiše treću pobedu koja ih je zadržala na deobi prvog mesta.

Clutch Gaming je došao do važne pobede u trećem kolu protiv TSM-a koji iza sebe ima užasnu nedelju, a u ovom meču zablistali su carry igrači CG-a, Fabian „Febiven“ Diepstraten sa 5 i Apollo „Apollo“ Price sa 10 killova. CG nije uspeo da ponovi uspeh i u četvrtom kolu, u kom su doživeli poraz od Counter Logic Gaminga.

Vicešampion NA LCS lige 100 Thives su nakon lošeg starta uspeli da se povrate i trijumfuju protiv FlyQuesta i Cloud9, ali ako žele da ponove uspeh iz prošle sezone i ostanu u trci za SP 2018, moraće da pokažu dobru igru i protiv jačih ekipa, u izazovima koji su pred njima.

Riot Flickr

Cloud9 je izgubio prvo u maratonskom meču protiv Golden Guardiansa, da bi potom kao što smo već pomenuli izgubili i od 100 Thievesa. Bot lejn ekipe C9 jednostavno nema kvaliteta da se nosi protiv rivala iz LCS-a, tako da moguće da ćemo već od sledeće nedleje videti izmene u timu, ali nameće se pitanje šta će biti sa Greyson „Goldenglue“ Glimerom, koji se odlično pokazao na midu lejnu, i dokazao da je LCS materijal – bar dok je u ovakvoj formi.

Stanje nakon četiri odigrana kola u NA LCS ligi izgleda ovako:

1. Team Liquid 3-1

1. Echo Fox 3-1

3. Counter Logic Gaming 2-2

3. Team SoloMid 2-2

3. Golden Guardians 2-2

3. OpTic Gaming 2-2

3. 100 Thieves 2-2

3. Clutch Gaming 2-2

9. Cloud9 1-3

9. FlyQuest 1-3