100 Thieves: Meteos i Ssumday ne igraju na Rift Rivalsu

LOL 28. jun 201814:33 > 14:40
Riot Flickr

Vicešampion NA LCS lige će se oprobati na internacionalnom takmičenju Rift Rivals u drugačijem sastavu od onog na koji smo navikli u američkoj ligi.

Fanove ekipe će obradovati vest da će u A timu konačno zaigrati Đo „Levi“ Dyu Khanh, vijetnamski jungler koji je impresionirao prošle godine na MSI 2017 i Svetskom prvenstvu, ali koji zbog nedovoljno dobrog poznavanja engleskog jezika još uvek igra za akademiju 100 Thievesa, gde se uči da igra sa američkim saigračima.

Njemu je mesto u startnoj postavi čuvao veteran NA LCS lige William „MEteos“ Hartman, koji je pružio zadovoljavajuće partije tokom prošlog splita, ali evidentno je da nije u formi koja ga je krasila pre nekoliko godina.

Druga promena, je malo više iznenađujuća. Ekipa je rešila da ostavi slavog korejskog top lejnera Kim „Ssumday“ Chanhoa na klupi, dok će umesto njega zaigrati Brandon „Brandini“ Chen. Ova odluka je začuđujuća zato što je Ssumday jedan od top lejnera koji nikad ne pružaju loše partije i na koga se tim uvek može uzdati, dok Brandini tek treba da se dokaže van akademske lige. Jedan od razloga ove promene može biti i to što trenutna top lejn meta ne odgovara korejskom igraču, dok Brandini može lakše da se uklopi u želje tima, a kako će to proći – videćemo u julu kada se Amerika i Evrope još jednom susretnu u okviru Rift Rivals 2018.