Lustboy unapređen u glavnog trenera Team SoloMida

LOL 29. jun 201812:35 > 13:03
Riot Flickr

Višestruki prvak NA LCS LoL lige Team SoloMid je objavio smenu na trenerskoj poziciji. Kim "SSONG" Sangsoo je uklonjen sa pozicije glavnog trenera ekipe, a njega će zameniti bivši support tima Ham "Lustboy" Jangsik.

Iako je SSONG došao kao veliko pojačanje u slavni američki tim nakon što je u 2017 letnjoj sezoni sa ekipom Immortals stigao do titule vicešampiona liga, on se nije najbolje uklopio u TSM koji ima velike apetite, ne samo kada je NA LCS u pitanju.

Nakon neuspeha u prolećnoj sezoni ove godine u kojoj je TSM ispao već u prvom kolu plejofa, ekipa je započela novu sezonu sa dva poraza i dve pobede, ponovo prikazujući nesigurnu i neodlučnu igru. TSM uveliko sagleda sve opcije koje su im na raspolaganju, a prva zvanična promena koju su najavili je unapređenje Lustboya, koji se u decembru prošle godine vratio u TSM gde je preuzeo ulogu pomoćnog trenera.

Slavni korejski support je nastupao za CJ Entus Blaze pre nego što je sredinom 2014. godine došao u Team SoloMid, gde je igrao 15 meseci. U oktobru 2015. godine završava igračku karijeru, nakon čega se vraća u Koreju gde je trenirao Incredible Miracle, odnosno Longzhu Gaming. U maju prošle godine odlazi u Brazil gde predvodi CNB e-Sports Club, sve do povratka u NA LCS.

Lustboy će debitovati kao glavni trener tima u sutrašnjem velikom derbiju NA LCS lige protiv najvećih rivala ekipa – Cloud9.