EBL liga: ASUS ponizio KlikTech, X25 bolji od Zvezde

LOL 10. jul 201820:34 > 20:36
Podeli:
Fortuna eSports

U prvom kolu treće sezone Esports Balkan Lige nije bilo većih iznenađenja. U svim mečevima su slavili favoriti, dok je u derbiju između Crvene Zvezde i X25 Esportsa vicešampion lige izašao kao pobednik.

Zvezda je probala da nadmudri X25 u pik/ban fazi fleksovanjem Galia na bot lejn, dok su kao odgovor za Oriannu izabrali Yasua, što se ispostavilo kao dobar izbor, bar na početku meča kada je Luka „MarrowOoze“ Cvetković uzeo solo kill na midu odmah nakon što je X25 došao do first blooda na botu.

Timovi su bili relativno izjednačeni do 29. minuta kada je X25 Esports došao do dva killa na midu i uzeo prvog Barona u partiji, što su iskoristili na najbolji mogući način – rušenjem sva tri inhibitora u sledećem napadu. X25 se potom vratio u bazi i ponovo preko mida krenuo na Zvezdu, koja ih je dočekala ispred baze i probala da im pruži otpor, ali neuspešno. Crveno-beli su izgubili u borbi koja je usledila svih pet igrača i X25 Esports je ubrzo nakon toga upisao prvi trijumf u novoj sezoni.

WiLD by Lagardere Sports je bez ikakvih problema deklasirao čini se pomalo nezainteresovane bugarske igrače koji su igrali za Neuronity. Oni su pritiskom na midu došli do čak 6 killova pre 17-og minuta protiv Teodora „p1pEshA“ Paparazova i jednostavno Neronity nije mogao ništa da učini da se povrati u meču koji su izgubili za manje od pola sata igre, uz 11-23 skor u killovima i 0-11 skor u srušenim kulama.

U duelu mađarskih ekipa Rift Esports je uspeo da savlada Team Horizon Reapers, koji je pružio mnogo bolji otpor nego što se očekivalo. THR je vodio u resursima prvih 20 minuta igre iako su gubili 1-3 u killovima, čak su došli i do prvog Barona, ali ih je loše pozicioniranje njihovog ADC-a Petera „Joe“ Ligetija skupo koštalo, jer kada ga je Rift ubio na midu, ostatak tima je morao da se povuče i prepusti prednost protivnicima.

Rift je nakon toga ubacio u petu brzinu, u narednih osam minuta napravili su čak 15 killova i potpuno zasluženo odneli pobedu u svom debiju u Esports Balkan Ligi, istaknuvši ozbiljnu kandidaturu za jedno od mesta pri vrhu tabele. Kao igrač koji je najviše privukao pažnje istakao se Poljak Damian „LuckeR“ Konefal, koji je iako je ADC igrao ovoga puta na midu hyper carry Xayahu sa smiteom, a meč je završio sa skorom 14-1-10 uz 441 cs-a za 34 minuta igre.

U poslednjem meču dana ASUS RoG Elite je lako upisao bodove protiv KlikTecha koji u novom sastavu izgleda kao sve sem dvostruki prvak lige. Njihovi novi igrači su potpuno podbacili u svakom segmentu igre. Aleksa „DoubleAIM“ Stanković im je održao čas LoL-a igrajući Taliyah u džungli sa kojom je imao skor 6-0-9 na kraju partije, a ukupan rezultat je bio 21-3 u killovima i 8-0 u kulama nakon 24. minuta igre. Iako je suviše rano bilo šta reći sa sigurnošću, ako KlikTech nešto ne promeni, postoje realne šanse da će aktuelni prvak lige morati da se ozbiljno bori za opstanak u takmičenju do kraja sezone.

Ukoliko niste stigli da gledate mečeve, ne zaboravite da večeras imate reprizu na SK 3 TV kanalu, a već u četvrtak nas očekuju mečevi drugog kola koje možete pratiti u direktnom prenosu na Fortuna Esports Youtube kanalu.