Uzi pauzira ostatak sezone zbog povrede ramena

LOL 11. jul 201818:06 > 18:18
Podeli:
Riot Flickr

ADC superstar koji je u centru pažnje ove godine zbog svoje odlične igre i osvajanja dugo iščekivanog internacionalnog trofeja pobedom na MSI 2018, je ponovo primoran da pauzira kao što je bio i slučaj prošle godine nakon All-Star takmičenja kada je rehabilitovao povredu ručnog zgloba.

Ovaj put je u pitanju lečenje ramena koje je oštetio zbog lošeg položaja tela tokom sedenja, a pošto je njegova dobra forma i fizička spremnost od ključnog značaja za ekipu na predstojećem Svetskom prvenstvu 2018, RNG ne želi da rizikuje i dodatno uveća rizik od ozbiljnije povrede u narednom periodu.

Uzi je poznat kao jedan od igrača koji su najnapornije trenirali, zbog čega je i dostigao tako visok nivo igre i kvalitet, a kako stoji u zvaničnom saopštenju on će pauzirati od napornih treninga do kraja sezone, iako nije naznačeno da li to znači da će propustiti i ostatak regularnog dela letnje sezone u LPL-u.

Navijači svakako ne moraju da brinu kada je reč o domaćoj ligi, pošto je tu talentovani Dai „Able“ Zhichun, Uzijeva zamena, koji se odlično pokazao za sad, ali s obzirom na to da je konkurencija u Kini sve jača i jača, realno je za očekivati krajnje neizvesnu borbu za titulu ove sezone.

Svakako od ekipe RNG se očekuje da izbore plasman na SP 2018, na kom su po nekima trenutno i najveći favorit za titulu, a da su zaista vrhunski uigrani trenutno dokazali su i na LPL vs. LCK vs. LMS Rift Rivals turniru na kom je Kina trijumfovala ispred Južne Koreje koja je do sa oduvek bila smatrana kao najjača liga u LoL esportu.