EBL liga: WiLD jedini bez poraza, nova pobeda Zvezde

LOL 17. jul 201811:53 > 12:50
Podeli:
Fortuna eSports

Nakon tri odigrana kola LoL Esports Balkan Lige ostao je samo jedan neporažen tim na tabeli, a to je WiLD by Lagardere Sports koji je u derbi meču trećeg kola srušio ASUS RoG Elite ubedljivom pobedom.

X25 Esports je odlično otvorio meč protiv Team Horizon Reapersa, Luka „kaLuGG“ Todorović je uzeo četiri killa u privh 15 minuta igre, igrajući Trundla, što su znali da iskoriste da uzmu tri zmaja i povećaju prednost u goldu na preko 4.000. Ključni momenat se dogodio u 26. minutu kada je X25 uzeo tri killa i ubio Barona, i uz toliko veliku prednost nisu imali poteškoća da privedu meč kraju u svoju korist.

Rift Esports je ušao kao veliki favorit u meč protiv posrnulog KlikTecha, a iako su poveli maltene od samog početka, ako izuzmemo kad je KT dobio first blood, prednost su olako prepustili nakon 25 minuta igre, kada ih je loša borba na midu zamalo skupo koštala. KlikTech je iskoristio šansu koja im se ukazala da uzmu Barona i uz dva ubijena infernala naprave pritisak na celoj mapi, što im je pri isteku pola sata igre donelo prednost u goldu.

Mađarska ekipa je uspela da ostane pribrana i sačeka svoju priliku da vrate prednost, što im je pošlo za rukom prilikom borbe za sledećeg Barona, koji je pripao njima. To im je otvorilo vrata ka rušenju gornjeg inhibitora, što su zatim iskoristili da uspostave kontrolu ispred Elder Dragona i sa buffom koji on pruža nisu imali problema da u borbi koja je usledila na midu ubiju ceo protivnički tim i dođu do protivničkog nexusa, nanevši KlikTechu treći vezani poraz u ligi.

Rumunska ekipa Neronity je preko svog top lejnera Simona „Zvene“ Svenssona, koga pamtimo kao člana ekipe Na’Vi gde mu je saigrač bio Aleksa „DoubleAIM“ Stanković uspela da dođe do prvog killa u meču protiv Crvene Zvezde i to baš preko top lejna. Oni su nastavili sa ređanjem killova, uskoro su poveli 4-1, ali je i pored toga Zvezda bila blizu po goldu, ne dozvoljavajući protivnicima da se predaleko odmaknu.

Zvezda je u 14. minutu pametno iskoristila Rift Heralda na midu da uzmu dve kule i dođu do prednosti od 3.000 golda, što im je omogućilo da vode glavnu reč u borbi oko Barona koja je usledila desetak minuta kasnije. Carry igrači Zvezde su pravili preveliku štetu protivničkim herojima, Luka „MarrowOoze“ Cvetković je uz Miljana „plOx“ Mandića bio nerešiva enigma za rumunsku ekipu, koja je imala još jednu priliku do kraja da se vrati u meč, ali nakon konfuzne borbe oko Barona koja je usledila u 28. minutu Zvezda je izašla kao pobednik ubivši ceo protivnički tim i uz buff od Barona nisu imali problema da završe gejm u sledećem napadu.

U meču jedina dva neporažena tima WiLD by Lagardere Sports je slavio protiv ASUS-a koji je imao ogromnu podršku fanova, ali ni to nije pomoglo. Mate „MEight“ Torok je vrhunski odigrao Ryzea na midu, uz podršku svog junglera Paksaia „Paresz“ Balinta koji je sa Xinom uspeo da zaustavi DoubleAIM-a na Kindredu. Meč se prelomio u 20. minutu kada je WiLD dobio u roku od dva minuta dve velike borbe u džungli između mida i bota, nakon čega ASUS nije mogao da se povrati.

WiLD je konačno iz trećeg pokušaja pokazao da su tim koji može da iskoristi potencijal, ali ipak su samo tri kola iza nas, tako da će morati da nastave ovakvim tempom ako žele da se izbore za plejof pored ekipa gladnih uspeha kao što su ASUS, Crvena Zvezda, X25 i Rift.