EBL 4. kolo: Zvezda i Rift slavili u derbi mečevima

LOL 20. jul 201814:05 > 14:07
Podeli:
Fortuna eSports

U okviru najzanimljivijih mečeva četvrtog kola LoL Esports Balkan Lige Crvena Zvezda je nakon veoma neizvesne partije uspela da savlada nezgodni ASUS, dok je Rift Esports nadigrao X25 Esports u sudaru pretendenata na titulu.

U prvom meču dana KlikTech je neočekivano poveo protiv jedine neporažene ekipe u ligi, WiLD-a, a prednost su uspeli da održavaju celu ranu fazu igre. Kako je partija odmicala WiLD se polako vraćao, a nakon što su u 28. minutu uzeli 4 killa i došli do Barona, njihovi fanovi su konačno mogli malo da odahnu i spreme se za lagodniju završnicu meča.

Nakon još jedne velike borbe na botu u kojoj je opet preživeo samo jedan igrač KlikTecha mađarska ekipa je imala otvorena vrata ka nexusu, što su iskoristili da upišu četvrtu vezanu pobedu i zadrže prvo mesto na tabeli makar do narednog kola.

ASUS je otvorio duel protiv Crvene Zvezde sa dva killa na bot lejnu ali i pored toga Zvezda se dobro držala, prvenstveno zbog CS prednosti ostvarene na topu. U 14. minutu ASUS uvećava prednost na 5-1 nakon što su uzeli tri killa u velikoj borbi na topu, što im donosi i prvu kulu, ali Zvezda se ne predaje, uspostavljaju čvrstu odbranu i u narednih 15 minuta gledamo samo 3 killa u meču, sva tri na strani crveno-belih.

U 36. minutu dolazi do velike borbe oko Elder Dragona koju dobija ASUS koji je u tom momentu imao čak četiri dragon buffa, zbog čega Crvena Zvezda odlučuje da im prepusti Barona i fokusira se na branjenje baze. To se ispostavilo kao odlična odluka, oni u odbrani na midu uzimaju dva killa, nakon čega tri igrača bacaju teleport na ASUS-ov bot lejn, u borbi koja potom sledi Krzysytof „Kackos“ Kubziakowski sjajno kontroliše protivničke igrače sa Dariusom što Zvezdi donosi nove killove i sa samo živim top lejnerom ASUS ne uspeva da odbrani nexus koji konačno pada nakon nešto više od 40 minuta igre.

Ekipi Neronity nije pomoglo ni to što u svojim redovima ima igrača koji dolazi iz profesionalne ruske lige. Team Horizon Reapers je nadigrao dobrom igrom po celoj mapi rumunsku ekipu koja je možda i donekle pobedila samu sebe nakon što su početnu prednost prokockali katastrofalnim napadom na bot kulu u kom su izgubili skoro ceo tim. Nakon samo 15 minuta igre THR je imao Fioru, Gragasa i Ireliu sa preko 3 killa i sve što je Neronity mogao da uradi je da odlaža neizbežno što se konačno dogodilo u 27. minutu, a to je četvrti poraz na startu takmičenja.

Marcin „Unknown“ Kubicki je otvorio meč između Rifta i X25 Esportsa killom na topu uz pomoć svog junglera, a da je pred nama uzbudljiv meč videli smo ubrzo nakon toga kada je na midu došlo do velike borbe iz koje su oba tima izašla sa po dva killa.

Rift je nastavio da pravi pritisak preko top i mid lejna gde su srušili prve dve kule što im je donelo prednost od 2.000 golda, dok je Unknown nastavio da skuplja killove sa Jayceom, uzevši čak šest od prvih sedam koje je njegov tim napravio.

Rift strpljivo čeka i pored prednosti da dođu do bar jednog killa i kada se to desilo u 27. minutu kreću na Barona. X25 pokušava da ih zaustavi, ali neuspešno, gube sve sem ADC-a, ali i pored toga Rift ne uzima Barona sve dok tri minuta kasnije ne ubijaju protivničkog junglera, nakon dolaze do prednosti od 10.000 golda i uz ukupan skor 25-7 upisuju izuzetno važnu pobedu koja ih održava na drugom mestu na tabeli uz Crvenu Zvezdu.

Već nakon četiri kola možemo jasno videti koja dva tima će se boriti za opstanak uz eventualno Team Horizon Reapers, dok će preostali timovi voditi borbu za plejof. Evo i kako tačno izgleda tabela pred peto kolo Esports Balkan Lige.

1. WiLD by Lagardere Sports 4-0

2. Crvena Zvezda Esports 3-1

2. Rift Esports 3-1

4. ASUS RoG Elite 2-2

4. X25 Esports 2-2

4. Team Horizon Reapers 2-2

7. Neronity 0-4

7. KlikTech 0-4