EBL: KlikTech pobedio Zvezdu u spektakularnoj završnici

LOL 24. jul 201817:27 > 17:32
Podeli:
Screenshot

Peto kolo LoL Esports Balkan Lige nam je donelo možda i najzanimljiviji meč od kako ovo takmičenje postoji. Za to su se postarali KlikTech i Crvena Zvezda, a evo i kako su prošla sva četiri susreta koja su sinoć bila na programu.

WiLD i Team Horizon Reapers su razmenjivali udarce maltene bez prestanka tokom njihovog duela, ali ni u jednom momentu u prvih dvadesetak minuta igre ni jedan od timova nije uspeo da ostvari veliku prednost. Kako je partija odmicala WiLD je sve više pritiskao protivnike zahvaljući sve jačem Mate „Meight“ Toroku koji je igrao Swaina, čak ih ni gubitak prvog Barona nije previše zaustavio.

Nakon što su uzeli inhibitor na midu WiLD se okrenuo top lejnu, a upravo u borbi na njemu su potpuno porazili THR i došli do pete pobede, nastavivši seriju trijumfa u Esports Balkan Ligi.

Potom je usledio meč čija će se završnica dugo pamtiti i prepričavati. KlikTech je trebalo biti lak zalogaj za Crvenu Zvezdu. Oba tima su otvorila meč žestokom borbom na topu gde smo i videli nekoliko prvih killova u partiji, dok su na midu i botu igrači strpljivo farmali. Zvezdi je mnogo bolje išlo rušenje kula u prvih 20 minuta igre, ali su u 19. minutu izgubili tri igrača u velikoj borbi na midu, što je održalo KlikTech u igri.

KlikTech po prvi put u meču dolazi u prednost u 25. minutu kada uzimaju nova tri killa i Barona, što im donosi mid inhibitor, čime se izjednačavaju sa Zvezdom po broju srušenih inhibitora, pošto su crveno-beli prethodno došli do protivničkog inhibitora na botu. Kako je partija odmicala Crvena Zvezda se primarno oslanjala na Illaoi koja je imala 360 farma u 30. minutu, dok je KlikTech nadu ulagao na nafidovanu Kai’Su koja je u tim trenucima imala 8-0 skor.

Zvezda je pokušala da sruši KlikTechov nexus prvi put u 33. minutu dok je hrvatska ekipa radila Barona, ali je Valmir „goldento4st“ Fejzullahu uspeo da ih u tome zaustavi. Iako je KlikTech imao 18-5 prednost u killovima, oni nisu smeli da previše odmiču od baze koja je bila otvorena sve dok im se nije ponovo izgradio inhibitor. Do presudnog momenta dolazi kada se KlikTech odlučuje za proboj na midu, dok Zvezdin bot lejn koristi ult od Tahm’Kencha da im se ušunja u bazu, čime započinje trka za rušenje nexusa. KlikTech ipak odlučuje da se vrati i odbrani bazu, što im uspeva u poslednjem momentu pre nego što im nexus pada, u međuvremenu ostavljaju Viktora „The Fallen Angel“ Kordanvoskog u bazi Zvezde, koji sam završava obe nexus kule i nexus, za prvu pobedu KlikTecha u novoj sezoni i to na zaista senzacionalan način.

Neronity je izašao na megdan ekipi X25 u pomalo drugačijoj postavi. Simon „Zvene“ Svensson koji je inače top lejner ekipe je igrao Dr. Munda na botu, dok je ADC Cosmin „Keltra“ Danila igrao Luciana na topu. Rumunska ekipa je ponovo bacila prednost sa početka partije neodlučnim napadom na bot lejn kulu nakon kog je X25 uzeo tri killa, ali su i pored toga uspevali da održe korak u killovima, iako je X25 konstantno povećavao prednost u goldu.

X25 je znao da iskoristi prednost da uzme Barona i odmah nakon toga sruši dva inhibitora i uz prednost od 12.000 golda nakon toga Neronity jednostavno nije mogao da im parira i odbrani bazu koja je pala već u sledećem napadu.

Za kraj kola gledali smo derbi između ASUS-a i Rift Esportsa, a još jednom smo svu borbu na početku meča gledali na top lejnu. Rift je u prvih 10 minuta bolje prošao, sa 4 killa naspram 2 ekipe ASUS-a, ali je Aleksa „DoubleAIM“ Stanković uskoro krenuo da niže killove igrajući Taliyah-u. On je imao 6-0-6 skor kada je ASUS došao do Barona, učestvujuči u svim killovima svog tima i još jednom se potvrdilo da kada je DoubleAIM raspoložen, ceo ASUS igra kao preporođen. Upravo je njegov odličan ult u borbi na bot lejnu i završio meč. ASUS u 23. minutu ubija svih pet protivničkih heroja i za par sekundi ruše ceo nexus, čime su postigli najbržu pobedu u dosadašnjem toku treće sezone Esports Balkan Lige.

Ovakvi rezultati su doveli do toga da ponovo imamo čak četiri tima na deobi druge pozicije i ako se ovako nastavi, ukoliko WiLD ne prokocka prednost koju ima, ASUS, Crvena Zvezda, Rift i X25 će voditi žestoku borbu za preostala tri slota u plejofu.

Fortuna eSports