EBL liga: Zvezda nanela WiLD-u prvi poraz u sezoni

LOL 27. jul 201812:30 > 12:33
Podeli:
Fortuna eSports

Velika pobeda crveno-belih protiv lidera na tabeli, novi kiks KlikTecha, penta u meču ASUS - THR, evo i šta smo sve imali prilike da vidimo u šestom kolu LoL Esports Balkan Lige.

Kao što smo nagovestili u najavi šestog kola, prvi meč dana između ekipa ASUS RoG Elite i Team Horizon Reapers je odlučen u džungli. Aleksa „DoubleAIM“ Stanković je uzeo svoju treću MVP titulu, ovoga puta sa Kindredom, a kao šlag na tortu je došla penta na kraju meča čime je samo još jednom potvrdio da je trenutno jedan od, ako ne i najbolji igrač u ligi. On i Bruno „Bruno“ Romac koji je igrao Aatroxa na topu su brzo preuzeli kontrolu nad partijom i slavili ukupnim rezultatom 19-4.

Screenshot

KlikTech je nastavio sa iznenanđenjima, savladavši i X25 Esports nakon što su u prošlom kolu došli do prve pobede u novoj sezoni protiv Crvene Zvezde. Iako je X25 bolje otvorio meč i vodio dugo vremena, ponajviše zahvaljući očajnom startu junglera hrvatske ekipe Viktora „TheFallenAngel“ Kordanovskog koji je u jednom momentu imao 0-5 skor sa Nocturnom, ostatak tima je sve bolje igrao u timskim borbama kako je meč odmicao, pogotovo mid lejner Ivan „John“ Vulinec koji je igrao Azira.

X25 nije imao tenka, igrali su u sastavu Camille, Taliyah, Orianna, Morgana i Pyke i nisu imali dovoljno načina da započinju borbe kada su imali najveću prednost, što ih je skupo koštalo. Iako su skoro sve vreme bili u zaostatku, iako su imali dva srušena inhibitora, KlikTech je uspeo da se vrati nakon 40 minuta pružanja otpora i možemo reći potpuno zasluženo slavi na kraju. X25 je ovim sebe stavio u veoma nezgodnu poziciju da sa 3-3 skorom ulazi u poslednje kolo prvog dela sezone, čime su potencijalno ugrozili svoj plasman u plejof.

Neronity je dao sve od sebe da i u sledećem meču gledamo iznenađenje, kada su dočekali favorizovani Rift Esports. Rumunska ekipa je uspela da održava blagu prednost prvih pola sata igre, ali je nakon toga Rift polako počeo da preokreće rezultat što im je donelo važnog Barona u 34. minutu. Na kraju je jedna kardinalna greška mid lejnera ekipe Neronity u 37. minutu prelomila meč. Emanuel „Emi“ Ursachi je nestrpljivo bacio ult sa Ryzeyom na top lejnu kako bi pokušao da ubije protivničkog ADC-a, ali je Damien „LuckeR“ Konefal bio i više nego spreman sa nafidovanom Kai’Som. Neronity je tu ostao bez tri igrača, što je Rift iskoristio da lako završi partiju i upiše važne bodove.

Iako je poslednji meč dana koji je ujedno bio i derbi šestog kola trebao da bude mnogo neizvesniji nego što jeste, Crvena Zvezda je lakše nego što su mnogi očekivali došla do pobede protiv WiLD-a koji je do sinoć imao pet vezanih pobeda u EBL ligi. Zvezda je jednostavno vrlo rano povela u sva tri lejna i od toga je zaista teško povratiti se, pogotovo protiv ekipe koja i te kako zna kako da sačuva prednost i sigurno privede meč kraju.

Kako je partija odmicala tako je Dušan „Ryuzaki“ Petković mogao sve lakše da kontroliše mapu sa igrajući mobilnu Taliyah-u, i iako je WiLD potvrdio svoj kvalitet održavajući se u partiji što su duže mogli, na kraju se ispostavilo da se inicijalna prednost crveno-belih pokazala kao preveliki zalogaj za mađarsku ekipu.

ASUS, Rift i Zvezda su sada došli na samo jedan meč zaostatka u odnosu na prvoplasirani WiLD, što trku za prvo mesto u regularnom delu sezone čini još neizvesnijom i zaista će puno toga zavisiti od revanš mečeva u nastavku sezone, ali pre toga ostaje nam još sedmo kolo koje je na programu u ponededeljak, nakon čega će svako sa svakim imati po jedan odigran meč.

Fortuna eSports