EBL: Crvena Zvezda konačno stigla do deobe prvog mesta

LOL 1. avg 201813:52 > 13:56
Podeli:
Fortuna eSports

Nakon sedam kola Esports Balkan Lige WiLd više nije usamljen na prvoj poziciji. Njih je u velikom derbiju savladao Rift Esports, nanevši im drugi poraz u sezoni, što je njih i Crvenu Zvezdu koja je savladala THR izbacilo na podelu prve pozicije.

Crvena Zvezda je uspela da povede na početku meča protiv Team Horizon Reapersa, koji su sa druge strane odgovorili odličnom borbom na midu u 13. minutu koja im je donela tri killa i blagu prednost u goldu. Iako je Zvezda imala mnogo više cc-a i bili su spremniji za kasnu fazu igre, THR je boljom igrom oko 20-og minuta nastavio da uvećava prednost, ali srećom po crveno-bele THR pravi par neshvatljivu grešku i bori se 4 na 5 nakon što su izgubili svog top lejnera, što Zvezdi donosi ace i Barona.

Iako su i nakon toga bili u zaostatku u goldu, Zvezda odlučno napada preko top lejna, THR se još jednom očajno postavlja i reaguje presporo pred naletom Zvezde koja uzima dva killa i nakon toga sa bufovanim minionima u 5 na 3 borbi ruši Nexus neočekivano brzo.

ASUS je sa dva brza killa otvorio meč protiv X25 Esports, a u oba je učestvovao Aleksa „DoubleAIM“ Stanković, koji je nastavio sa agresivnom igrom u EBL ligi, ovoga puta kao Nocturne. Uskoro smo videli borbu na svim lejnovima, a X25 se bolje snašao uzimajući dve kule na midu u prvih 15 minuta igre. Ubrzo su na midu odneli i veliku pobedu u grupnoj borbi ubivši svih pet protivničkih heroja dok su samo jednog izgubili i odjednom je prednost za njih iznosila skoro 5.000 golda.

ASUS se na kratko povratio uzevši četiri killa kada je X25 Esports uradio Barona, ali to je sve što smo od njih videli do kraja meča. U narednoj velikoj borbi X25 uzima Barona i četiri nova killa, što im je bilo i više nego dovoljno da završe meč i upišu važnu četvrtu pobedu i to protiv jednog od glavnih rivala za mesto u plejofu.

Neronity je upisao prvu pobedu u ligi savladavši KlikTech u derbiju dna tabele. Oni su se odlučili za agresivan sastav heroja sa Aatroxom na topu i Kindredom u džungli, bez klasičnog tenka, u kombinaciji sa Ryzeyom na midu kog je drugi put za redom igrao Emanuel „Emi“ Ursachi. Neronity je već nakon pola sata igre imao prednost od 10.000 golda i čim su uzeli Barona nisu se ni vratili u bazu već su preko top lejna završili partiju.

Susret Rifta i WiLD-a je opravdao ulogu derbija sedmog kola. U prvih 20 minuta videli smo ravnomernu borbu u kojo je Rift izašao sa više killova (pet naspram jednog) ali je WiLD imao blagu prednost u goldu. Rift prelazi u prednost tek kada su srušili treću kulu, ali je odlični Mate „MarineHBS“ Szlovak održavao WiLD u igri praveći veliki pritisak sa Gangplankom, sa kojim je uspeo da uzme bot inhibtor u 30. minutu dok je Rift uzeo prvog Barona.

WiLD je izgubio samo jedan inhibitor do sledećeg Barona zahvaljući odličnoj odbrani, ali je Rift polako stezao obruč oko njihove baze. Drugi Baron je pripao WiLD-u koji i pored toga nije imao snage da pritisne protivnike, tako da su se branili sve do 45. minuta kada Rift uzima i Barona i Elder Dragona, što je konačno bilo dovoljno da dva minuta kasnije završe gejm.

Ovim mečom je stavljena tačka na prvi deo sezone EBL-a, i on nam je doneo promene na vrhu tabele, pošto je Rift pobedom nad WiLD-om progurao ne samo sebe na deobu prvog mesta, već i Crvenu Zvezdu koja je uz mađarske timove doživela samo dva poraza za sad. Odmah iza njih se nalaze ASUS i X25 Esports, što samo potvrđuje da ćemo u nastavku sezone zaista gledati žestoku borbu pet ekipa za četiri mesta u polufinalu plejofa.

Fortuna eSports