EBL: Rift se osvetio Zvezdi, Neronity iznenadio ASUS

LOL 7. avg 20180:54 > 0:58
Podeli:
Fortuna eSports

Doba dominacije mađarskih timova na Balkanu je konačno počelo. Nakon devet odigranih kola Rift Esports i WiLD usamljeni stoje, sa dve pobede prednosti, na čelu tabele Esports Balkan Lige. Ishod kakav je retko ko očekivao.

WiLD je u devetom kolu prošao izuzetno bitan test. Nakon pet vezanih pobeda na startu šampionata izgubili su dva meča i mnogi su se pitali da li je ovo još jedan veliki pad forme, kakav smo u EBL-u navikli da gledamo od mađarskih timova.

Umesto toga, WiLD je odbranio vodeću poziciju na tabeli sa dve vezane pobede. Prva jeste bila protiv jedne od ekipa sa dna tabele, ali je druga došla protiv aktuelnog vicešampiona lige – X25 Esportsa. Ranu fazu borbe ova dva tima je obeležila dominacija WiLD-a na midu na kom je Mate „Meight“ Torok skupljao killove, dok je na topu Dimitris „Freezy“ Kouziokas održavao X25 u igri. On je pre 20 minuta imao skor 5-0 na Kledu, što je X25 koristio da forsira Barona, ali im to nije pošlo za rukom i WiLD je konačno uspeo da mu dođe glave uz Cho’Gathov feast.

Kako je partija odmicala, videli se da X25 ima sve više problema pošto nisu imali tenka u timu i nekog ko bi mogao da započne borbu sem Kleda, dok je WiLD pored Cho’Gatha u prvom redu imao Kindredov ult i Morganing binding, koji je u kombinacii sa Cho’Gathom bio smrtonosan za igrače X25 Esportsa i upravo je on u 38. minutu doneo presudan kill nad Kledom što je WiLD-u donelo pobedu u sledećem napadu.

Odmah nakon ovog meča gledali smo duel Rift Esportsa i Crvene Zvezde, koji smo najavljivali kao borbu dva odlična bot lejna. Previše borbe nismo videli, Rift je efikasnim potezima i temeljnom igrom došao do ubedljive 11-0 pobede, a sve je počelo sa uzimanjem tri killa na botu, koji su u 15. minutu uvećali na 7-0 prednost nakon borbe kod Rit Heralda, da bi samo par minuta kasnije došli do Barona i još dva killa, čime su premašili 40.000 golda nakon samo 22 minuta igre.

Uz tri srušena inhibitora i nakon mnogo individualnih grešaka, crveno-beli nisu mogli da odbrane nexus, položivši oružije protiv ekipe koja možda i najviše napreduje kako liga odmiče. Kako vreme prolazi Rift izgleda sve odlučnije, uskoro odlaze na nove pripreme koje će dodatno uigrati ekipu, i čini se da ako ovako nastave, postoje velike šanse da će u plejof ući kao favoriti.

Screenshot

Nakon mečeva bitnih za plasman u plejof gledali smo duel koji može odlučiti ko će izbeći baraž za opstanak. Team Horizon Reapers i KlikTech su vodili neizvesnu borbu veći deo meča, razlika između timova nakon 20 minuta je iznosila jedva 500 golda, ali je THR kako je vreme odmicalo napredovao sve više i više zbog toga što su se fokusirali na odabir heroja za timske borbe, što im je na kraju donelo važnu pobedu protiv direktnog rivala za šestu poziciju na tabeli.

KlikTech je ovim izgubio maltene i teoretske šanse da se plasira u plejof, što u ovom sastavu niko realno i nije očekivao, što znači da ćemo uskoro moći i zasigurno da kažemo kako će Balkan dobiti novog šampiona u LoL-u.

Da ne prođe sve bez iznenađenja postarao se Neronity, koji je potvrdio da se popravljaju kako sezona prolazi, nanevši poraz ASUS-u u poslednjem meču kola. Iako je ASUS imao 4.000 golda prednosti nakon 15 minuta, Neronity je strpljivom igrom uspeo da se povrati u meč dobrim borbama na top lejnu i midu gde su uzeli po tri killa u zamenu za samo jednog izgubljenog igrača.

Nakon druge od te dve borbe dolaze i do Barona, što im donosi prvu prednost u goldu u meču. Iako je prednost bila minimalna, što je nagoveštavalo da ćemo gledati dugu borbu. Neronity u prvom sledećem napadu pravi ace i u 25. minutu završava meč ubedljivom pobedom protiv ASUS-a. Neronity se ovom pobedom približio na jedan trijumf od THR-a, i u koliko ih savladaju u međusobnom okršaju, usput pobedivši KlikTech, mogu da izbegnu ispadanje iz lige iako su prvi deo sezone proveli zacementirani na poslednjem mestu na tabeli.