Nakon pet godina Ziks napušta Counter Logic Gaming

Podeli:
Riot Flickr

Counter Logic Gaming je izdao saopštenje da Tony "Ziks" Gray više nije glavni trener njihovog LoL tima. Ziks koji je u organizaciji proveo pet godina napušta CLG sa osvojena dva pehara NA LCS lige.

Ziks se u ekipi Counter Logic Gaming vremenom probio od pozicije analitičara do glavnog trenera. Najveći uspeh sa timom je postigao krajem 2015. i početkom 2016. godine kada je Counter Logic Gaming osvojio dve uzastopne titule prvaka NA LCS lige savladavši oba puta u finalu svoje velike rivale Team SoloMid.

Ne sme se zaboraviti ni drugo mesto na MSI 2016, kada je CLG stigao sve do finale u kom ih je zaustavio moćni SK Telecom T1.

Nakon toga ekipa polako počinje da zaostaje za vodećim timovima. U 2017. godini ispadaju u četvrtfinalu plejofa prolećne sezone i polufinalu letnje, dok ove godine grupnu fazu 2018 prolećne sezone završavaju na sedmoj poziciji sa ukupnim skorom 7-11, što je jedan od najgorih rezultata u istoriji kluba.

CLG jednostavno ne uspeva da se istakne u bilo kom segmentu igre u odnosu na konkurenciju u NA LCS ligi, zbog čega rezultati opravdano izostaju. Trenutno se nalaze na dnu tabele lige uz ekipe Golden Guardians i Clutch Gaming, i iako još uvek imaju teoretske šanse za prolaz u plejof, zaista bi bilo nerealno očekivati uspeh pogotovo sada kada su ostali bez glavnog trenera.

Organizacija je izjavila da će pomoći Ziksu da što pre pronađe novu ekipu, što uz njegovo iskustvo ne bi trebalo da bude preveliki problem, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je nekoliko timova ostalo bez trenera u prethodnom periodu. Neke glasine povezuju Ziksa čak i sa TSM-om i Echo Foxom, ali za sada nema jasnih naznaka gde bi mogao da nastavi karijeru.