EBL liga: KlikTech iznenadio Rift, ASUS jači od WiLD-a

LOL 10. avg 201814:16 > 14:59
Podeli:
Fortuna eSports

Deseto kolo Esports Balkan Lige ostaće upamćeno po iznenađenjima. Da li su favoriti imali loš dan, ili su timovi zapravo mnogo bliži po kvalitetu nego što smo mislili?

U prvom meču dana Team Horizon Reapers je uspeo da savlada X25 Esports koji nije imao odgovor na novu Akali. Szanto „Cuhi“ Tamas se sjajno snašao na nedavno prerađenom heroju, koja je uz pomoć Twitcha pravila ogromnu štetu, sve veću kako je partija odmicala. X25 je nakon prvih 20 minuta imao prednost od 3.000 golda iako su ekipe bile izjednačene po kulama i killovima, ali THR je taj koji je uglavnom dobijao borbe oko Barona koje su bile sve češće i češće.

THR je u 32. minutu dobio ključnu borbu ispred Barona, strpljenje im se konačno isplatilo i jednu veliku borbu na topu nakon toga ace-ovali su protivnike za važnu četvrtu pobedu, koja ne samo da im uvećava šanse da obezbede opstanak u ligi, već ih održava u teoriji u trci za plejof. X25 ovaj kiks može skupo koštati i više zaista nemaju prava na grešku u naredna četiri kola ako žele da se ove sezone bore za titulu prvaka Esports Balkan Lige.

Ako je rezultat prvog meča bio iznenađenje, šta reći za ono što je potom usledilo? KlikTech je za manje od pola sata igre savladao Rift Esports nakon jedne odlučne borbe na bot lejnu gde su uništili ceo Rift i uz pomoć Baron buffa lako završili partiju. Ivan „John“ Vulinec je sjajno odigrao kao Ryze i ponovo pokazao da kada on dobro igra KT izgleda kao potpuno drugačiji tim. Čini se da je Rift ponovo podcenio protivnika i nisu mislili da KlikTech može ovako dobro da odigra, ali srećom po njih prvo mesto na tabeli im nije ugroženo, najviše zahvaljući ASUS-u koji je savladao WiLD.

Screenshot

Neronity je otvorio meč protiv Zvezde first bloodom, ali iako su u početku vodili u killovima, igrači Crvene Zvezde su bolje farmali, zbog čega su imali prednost u goldu. Crvena Zvezda je najveću prednost ostvarila na topu gde Gragas nije mogao da parira Aatroxu, što su crveno-beli iskoristili da postepeno uvećavaju prednost, strpljivo čekajući deset minuta da konačno uzmu Barona u 31. minutu igre. Zvezda je nakon toga imala 10.000 golda prednosti i bez previše otpora srušili su protivnicima sva tri inhibitora i nexus u roku od samo tri minuta.

Juče smo pričali o tome kako rezultat meča između ekipa ASUS i WiLD može zavisiti od toga koje lice ASUS pokaže. Oni su u dosadašnjem toku lige znali da odigraju izuzetno agresivno i brzo savladaju protivnike, ali su takođe znali i da izgube partije zbog nedovoljno skoncetrisane igre pojedinih članova tima.

Izgleda da je ovoga puta bio red na igrače WiLD-a da ne budu skoncetrisani. Meč je započeo first bloodom na botu nakon velike greške Mate „hi im mate“ Andras Biroa, a paralelno sa tim ASUS je stvarao pritisak na topu gde Cho’Gath nije mogao da se drži u ranoj fazi igre protiv Aatroxa. ASUS je nakon sedam minuta imao isto toliko killova, a glavnu ulogu u sprovođenju agresivne igre ASUS-a je ponovo imao sjajni Aleksa „DoubleAIM“ Stanković, igrajući Camille.

ASUS je nastavio da uvećava prednost, za manje od 20 minuta su skupili 17 killova, i iako se WiLD probudio u momentima koji su usledili, već su gubili 10.000 golda i bilo je prekasno da se vrate u meč koji je trajao samo 26. minuta uz konačan rezultat 23-6 za ASUS. DoubleAIM je potpuno zasluženo dobio četvrtu MVP titulu, i u koliko se ASUS plasira u plejof, biće najzaslužniji za uspeh svog tima.