Vlasnik Invictus Gaminga igra za tim

LOL 17. avg 201814:26 > 14:27
Podeli:
fomos

Dva kola pred kraj LPL lige, kineski LoL tim Invictus Gaming je osigurao prvo mesto na tabeli i direktan plasman u polufinale, zbog izgleda čega su rešili da se malo zabave i dopuste vlasniku organizacije da zaigra u ekipi.

Sa ukupnim skorom 14-1, Invictus Gaming je protutnjao kroz grupu A 2018 letnje sezone LPL lige. Oni su iza sebe ostavili JD Gaming i Royal Never Give Up koji imaju po 13 pobeda, i sada mirno iščekuju plejof u kom imaju osiguran slot u polufinalu.

Tim za koji igra bivši prvak sveta Lee „Duke“ Hoseong, predvođen slavnim mid lejnerom Song „Rookie“ Euijinom, dve sezone za redom pruža odlične rezultate u LPL ligi, a jedan od glavnih razloga tome je i talentovani ADC Yu „JackeyLove“ Wenbo, po mnogima najveća nada kineske LoL scene.

Upravo sa njim „deli poziciju“ Wang Sicong, koji je prijavljen kao ADC izmena pred poslednju nedelju takmičenja. Sicong je sin jedinac Wang Jianliana, predsednika Dalian Wangda grupe, najvećeg trgovca nekretninama u Kini, i jednog od najbogatijih ljudi u zemlji.

On je još 2011. godine kupio Invictus Gaming, a kupovina LoL timova nije strana kineskim bogatašima čija se deca zanimaju esportom u slobodno vreme. Kako korejski portal Fomos saznaje, čelnici LPL lige još uvek nisu prihvatili novog prijavljenog igrača, ali će to najverovatnije uraditi pošto po pravilu IG može da doda novu izmenu, što će značiti da će IG igrati 4 na 5 protiv Vici Gaminga, poslednje ekipe na tabeli koja je upisala samo jednu pobedu u čitavoj sezoni.

Biće interesantno videti koliko će zapravo mladi biznismen uspeti da izdrži protiv profesionalaca, makar to bio i poslednji tim u ligi.