Kina savladala Koreju u finalu Azijskih igara 2018

LOL 29. avg 201817:42 > 17:45
Podeli:
Screenshot

Nakon pobede na MSI 2018, Kina nastavlja da dokazuje da je trenutno vodeća sila u LoL esport svetu, pobedom protiv Južne Koreje u finalu LoL turnira na Azijskim igrama rezultatom 3-1.

Predvođeni sjanim Jian „Uzi“ Zihaom, koji ove godine redom niže trofeje koji su mu prethodno izmicali, Kina je moćno izgledala u finalu, iako je u grupnoj fazi Koreja oba puta slavila, osvojivši prvo mesto u grupi sa 6-0 skorom.

Koreja je do finala došla ubedljivom pobedom protiv Saudijske Arabije, koja je u grupi B iza sebe ostavila Pakistan i Indoneziju, dok su Kineski Taipei izgubili od Kine, uspevši da ih savladaju jedan gejm.

Uzi je u reprezentaciji Kine imao podršku dva saigrača iz ekipe Royal Never Give Up. Na topu je igrao Yan „Letme“ Junze dok je u džungli boravio Liu „Mixg“ ShiYu. Na botu mu je društvo pravio slavni support EDward Gaminga Tian „Meiko“ Ye, a ekipu je kompletirao Su „xiye“ Hanwei, mid lejner Team WE.

Iako se fanovima korejskog LoL-a ostvarila želja da u istom timu vide Lee „Faker“ Sanghyeoka i Go „Score“ Dongbina, oni nisu mogli da se odupru agresivnom stilu kineske škole. Mečevi su prosečno trajali nešto više od 30 minuta, a na kraju je Uzi proglašen za MVP-a nakon sjajnih partija u pobedama svog tima. Prvu je završio 8-2-3 sa Varusom, dok je u trećem i četvrtom gejmu igrao Xayahu sa ukupnim skorom 22-2-3.

Kineski igrači zaista izgledaju moćno od početka godine i kako se bliži vreme Svetskom prvenstvu, sve su veće šanse da će Kina konačno uspeti da se osveti Koreji za mnoge teške poraze u prošlosti, i preotme im pehar svetskog šampiona na njihovom terenu.