Schalke pred fudbalskim fanovima pokazao uspeh LoL tima

LOL 4. sep. 201811:56 > 12:03
Podeli:
Riot Flick

Proteklog vikenda smo bili svedoci još jednog prelepog spoja tradicionalnog i elektronskog sporta. Fudbalski klub Schalke 04 je pred meč Bundes lige protiv Herte iz Berlina prikazao na svom stadionu kratak video snimak posvećen uspehu svoje LoL ekipe koja se plasirala u finale EU LCS lige.

Proteklog vikenda smo bili svedoci još jednog prelepog spoja tradicionalnog i elektronskog sporta. Fudbalski klub Schalke 04 je pred meč Bundes lige protiv Herte iz Berlina prikazao na svom stadionu kratak video snimak posvećen uspehu svoje LoL ekipa

FC Schalke 04 je možda i najbolji primer ulaganja sportske organizacije u esport. I nakon serije neuspeha njihovog LoL tima, oni nisu odustali, već su nastavili da veruju u njega, što im je ove sezone donelo uspeh o kom su do nedavno mogli samo da maštaju. Oni su savladali prvo Splyce a potom i Team Vitality u plejofu EU LCS lige, izborivši plasman u veliko finale gde ih čeka aktuelni prvak Evrope – Fnatic.

Koliko su ponosni na ostvareni uspeh koji ih je doveo na korak od plasmana na Svetsko prvesntvo 2018 pokazuje i to što su ga prezentovali fudbalskim fanovima i svom timu kako bi ih motivisali pred nastavak borbe u Bundes ligi. Schalke 04 ne odvaja sport od esporta, već na najbolji mogući način pokušava da ih spoji u jednu celinu i ovo što oni rade može i treba da posluži kao dalja smernica za sve sportske organizacije koje žele da se dokažu u profesionalnom gejmgu.