RNG ponovo prvak Kine u LoL-u nakon triler završnice

LOL 14. sep 201814:38 > 15:41
Podeli:
Riot Flickr

Royal Never Give Up je nastavio sa ređanjem titula u 2018. godini. Po drugi put za redom su postali prvaci LPL lige, savladavši u neverovatnoj završnici odlučujuće pete partije Invictus Gaming reuzltatom 3-2.

Iako je u veliko finale tim RNG ušao kao veliki favorit nakon što su ove godine osvojili prolećnu sezonu LPL-a i MSI 2018, Invictus Gaming je pružio otpor vredan svake pohvale. Legendarni Jian „Uzi“ Zihao je predvodio RNG do 2-0 prednosti, igrajući u oba gejma Kai’Su sa ukupnim skorom 20-3-14 i činilo se da će se finale završiti u tri brze partije.

Invictus smanjuje rezultat na 2-1 nakon odlične igre Song „Rookie“ Euijina na Zoey, a ovoga puta je IG taj koji se izborio za Kai’Su, koja nije bila banovana za razliku od drugih ADC heroja kao što su Ashe i Varus.

IG je banuje u četvrtoj partiji, zbog čega gledamo upravo Ashe i Varus u borbi na botu, a IG izjednačuje na 2-2 nakon što RNG nije mogao da odgovori na ogromnu količinu AP štete koju su pravili Ryze i Vel’Koz.

U petoj partiji Rookie se odlučuje za Jaycea na midu, dok je mid lejner RNG-a Li „Xiaohu“ Yuanhao uspeo da se dokopa Ryzea. IG je uspeo da uspostavi kontrolu igre i rizikujući dođe do Barona u momentima kada je izgledalo da će RNG doći do pobede, zbog čega je meč ušao u neizvestan finiš. Iako su imali srušena dva inhibitora i nexus kule, nisu mogli da se probiju preko bot lejna u ključnim momentima, što je RNG znao da iskoristi i da im se suprotstavi u finalnoj borbi oko Barona, u kojoj su trijumfovali, uspeli da dođu do dva killa, i potom završe ostatak IG-a za neometani proboj do nexusa i novu titulu.

Royal Never Give Up ne samo da ima tri velike titule ove sezone, već zaista izgledaju kao najozbiljniji kandidat za titulu prvaka sveta na predstojećem SP 2018. Korejski timovi će morati ozbiljno da se namuče kako bi ih zaustavili na domaćem terenu, dok će RNG tražiti osvetu za poraz koji su doživeli prošle godine pred svojom publikom kada su se Samsung i SKT T1 borili za titulu prvaka.