Cloud9 odabrao šestog igrača za LoL Svetsko prvenstvo

LOL 27. sep 201815:08 > 15:10
Riot Flickr

Iako su krajem letnje sezone u NA LCS ligi navikli da igraju sa sedam igrača, rotirajući igrače na poziciji jungle i mid, Cloud9 je morao da se odluči koga će ostaviti kući a ko će dobiti priliku da ulazi sa klupe u igru na predstojećem Svetskom prvenstvu 2018.

Poznato je da Riot već godinama dozvoljava timovima da na šampionatima sveta koriste samo jednu izmenu. Iako su mnoge ekipe tražile da se ovo promeni i da se broj izmena proširi, Riot tvrdoglavo odbija da izađe organizacijama u susret i drži se pomalo zastarelog pravila.

Jedan od ključnih faktora uspeha ekipe Cloud9 ove godine je i to što su jungle/mid duo koji čine Dennis „Svenskeren“ Johnesen i Greyson „Goldenglue“ Glimer uvek bili spremni da uđu u igru i potpuno drugačijom taktikom zbune protivnika. CLoud9 neće moći ovo da koristi na SP 2018, jer jedan od njih dvojice morao da ostane van tima zbog pravila o jednoj izmeni po ekipi.

Cloud9 se na kraju odlučio za Svenskerena, zbog fleksibilnosti koju različiti stil igre na midu može doneti ekipi u slučaju da rezultat u glavnoj fazi turnira ne bude išao u korist američkog tima.

Ali da bi do njega uopšte i došao, CLoud9 mora prvo da prođe kroz plejin fazu, gde ih u grupi C čekaju kaBuM! e-Sports i DetonatioN FocusMe.

Pored Cloud9, još neki od timova su morali da donesu odluke između više izmena koje poseduju. Aktuelni prvak sveta Gen.G se odlučio da sa sobom povede mladog junglera Kanga „Haru“ Minseunga, dok je mid lejner Song „Fly“ Youngjun ostao bez učešća na turniru.

KT Rolster je odlučio da sa sobom ne povede popularnog Lee „Rush“ Yoonjaea, već će priliku dobiti top lejner Hwang „Kingen“ Seonghoonm koga smo samo jednom videli u akciji u dresu šampiona LCK lige.

Fortuna eSports

Prva faza Svetskog prvenstva 2018 počinje za samo nekoliko dana, tačnije 1. oktobra kada će se u periodu od nedelju dana 12 timova boriti za četiri preostala slota u glavnoj fazi turnira. Sve mečeve možete gledait u direktnom prenosu na Fortuna Esports Youtube kanalu.