Riot nemilosrdan: Perkz i Uzi među 16 kažnjenih igrača

LOL 8. okt 201814:42 > 14:45
Podeli:
Riot Flickr

Riot je pre početka glavne faze Svetskog prvenstva 2018 podelio kazne dvanaestorici učesnika takmičenja, nakon rutinske provere naloga koje su koristili tokom priprema.

Neke od najvećih zvezda igre su dobili novčane kazne i zvanične opomene zbog „intovanja“ i vređanja saigrača. Pripreme u Južnoj Koreji nisu protekle bez incidenata, a dok su neki od njih za kratko vreme isplivali na Reddit, mnoge čarke između pro takmičara i koreanskih igrača nikad nisu ugledale svetlost dana.

Po mnogima trenutno najbolji igrač sveta, ADC ekipe Royal Never Give Up, Jian „Uzi“ Zihao će morati da plati 2.000 dolara, što je ujedno i najveća novčana kazna. Uzi se nedavno posvađao u toku partije sa kineskim igračima koji su ga vređali, zbog čega je u jednom momentu prestao da igra i namerno se zakucavao u protivničku kulu kako bi umro što više puta. Otežavajuća okolnost je i to što je igrao na tuđem nalogu.

Seunglok „TheShy“ Kang iz Invictus Gaminga je kažnjen sa 1.000 dolara, koliko će morati da plati i slavni ruski jungler Danil „Diamondprox“ Reshetnikov, koji je već ranije ove godine opomenut od strane čelnika LCL lige, zbog čega mu ovoga puta Riot nije progledao kroz prste.

Cifru od 1.500 dolara moraće da plati Yeonsung „iloveoov“ Choi, trener Afreeca Freecsa i legenda StarCraft 2 esporta. On je prijavljen u preko 80 partija tokom septembra, po čemu je nezvanični rekorder na ovoj listi.

Među 12 igrača koji su prošli samo sa opomenama, čak pet su iz EU LCS lige, po dva iz ekipa Vitality i G2 Esports, dok nikog iz Fnatica nema na listi. Carry igrači ekipe Vitality, Daniele „Jizuke“ Di Mauro i Amadeu „Atilla“ Carvalho su dobili opomene, kao i izmena Minhook „Dreams“ Han.

Riot Flickr

Iz G2 Esportsa kažnjeni su vođa ekipe Luka „Perkz“ Perković i Petter „Hjarnan“ Freyschuss. Dok je iz Gambita kažnjen još i Stanislav „Lodik“ Kornelyk.

Dva igrača Invictus Gaminga su se našli na listi Zhenning „Ning“ Gao i Uijin „Rookie“ Song, a iz EDward Gaminga opomenu je dobio Li „4LivcloveR“ Zhe. Pored trenera, iz Afreeca Freecs su kažnjeni Jaeha „Mowgly“ Lee i Hyesung „Comet“ Lim.

Iz NA LCS lige je opomenut samo Dennis „Svenskeren“ Johnsen, koji je u prošlosti imao problema sa rasističkim ispadima zbog čega je bio suspendovan, ali ovoga puta je u pitanju mnogo blaže delo, svađenje sa saigračima, zbog čega je prošao sa lakom opomenom.

Svaki od igrača sa liste je sada u ozbiljnoj opasnosti da bude suspendovan tokom SP 2018 u slučaju da nastave sa toksičnim ponašanjem, zbog čega će morati dobro da paze dok budu igrali solo Q ove i sledeće nedelje. U fudbalskom žargonu, dobili su žute kartone, i svaki novi prekšraj može dovesti do isključenja, što je veliki problem s obzirom na to da svi timovi imaju samo jednu izmenu, koja je uglavnom potrošena na top lejn ili jungle poziciju.