Dominacija azijskih timova 3. dana Svetskog prvenstva

LOL 12. okt 201816:19 > 16:58
Podeli:
Riot Flickr

Tri pobede kineskih i dva trijumfa korejskih timova su obeležili treći dan grupne faze LoL Svetskog prvenstva 2018.

Treći dan je otpočeo ekspresnom pobedom korejskog prvaka protiv MAD Teama. KT Rolster je za samo 26 minuta upisao drugu pobedu 14-2 skorom, a koliko su brzo srušili otpor protivnika najbolje pokazuje činjenica da su već nakon 20 minuta imali prednost od 8.000 golda. Son „Ucal“ Woohyeon je izgledao neustrašivo na 6-0-5 Swainu, dok je Song „Smeb“ Kyungho demonstrirao šta sve može kad je na carry heroju sa 4-0-7 Ireliom.

EDward Gaming je potom ispratio tempo svojih rivala iz Koreje, savladavši nemoćni Team Liquid u partiji koja je trajal minut duže. Liquid izgleda nije bio spreman na Lee „Scout“ Yechanovog Azira, koji je gospodario timskim borbama omogućivši EDG-u brzu i efikasnu pobedu.

Paul „sOAZ Boyer se trudio svom snagom da održi Fnatic u meču protiv vicešampiona Kine, Invictus Gaminga, ali prvak Evrope jednostavno nije imao odgovor na Ka’Isu koja kako takmičenje odmiče, izgleda sve više kao heroj koji ima najveći uticaj na ishod mečeva u kojima nije banovana. Rasmus „Caps“ Wither nakon odlične igre prvog dana nije uspeo da nastavi istim tempom u drugom meču igrajući Swaina, što je i te kako uticalo na ishod meča koji je za 27 minuta završen u korist Invictusa.

Za iznenađenje dana postarao se 100 Thieves, koji su savladali G-Rex. Iako mu je ovo bio tek peti profesionalni meč, uz pomoć celog tima ADC Richard „Rikara“ Samuel Oh je odigrao 9-0-9 sa Xayahom, ali ne možemo a da se ne zapitamo kako bi meč protekao da je za G-Rex nastupao Anson „Empt2y“ Leung Tsz Ho, koga smo zapamtili iz plejina po tome da u tri meča za redom nije imao ni jednu smrt. Empt2y, koji je inače izmena u ekipi se odlično pokazao na jungle poziciji, ali ipak nije dobio mesto u startnoj postavi na ovom meču, zbog čega je igra cele ekipe trpela. Ovaj poraz G-Rex može koštati borbe za plejof, iako ima još dosta da se igra do kraja grupne faze.

Royal Never Give Up nije dozvolio ekipi Vitality da napravi još jedno iznenađenje, upisavši sedmu pobedu za redom kineskih timova na ovogodišnjem šampionatu. Vitality je probao da banuje većinu heroja Jian „Uzi Zihau, što ih je koštalo toga da daju Urgota i Ireliu solo lejnerima kineske ekipe. Ispostavilo se da je to prevelika cena, a ni banovi nisu sprečili Uzija da završi gejm sa 6-1-2 skorom igrajući Tristanu. Teško je pronači superlative za igru RNG-a, koji iz dana u dan sve konkretnije ističe kandidaturu za narednog LoL prvaka sveta.

Riot Flickr

Gen.G se povratio na mene nakon neslavnog starta u grupi B sa dva poraza, savladavši ubedljivo Cloud9 rezultatom 11-2. Ako su raniji mečevi tokom dana bili brzi, Gen.G je otišao korak dalje i došao do pobede za samo 25 minuta. Razlika u klasi je bila ogromna, aktuelni prvak sveta je pokazao igru po kojoj su poznati kada pobeđuju, dok je Cloud9 još jednom izgledao nedovoljno čvrsto da parira vodećim timovima sveta. Gen.G se ovom pobedom izjednačio sa ekipama Vitality i Cloud9 sa 1-2 skorom i sve što im sada treba za plasman u polufinale je da ih pobede u revanš mečevima, što je vrlo izvesno, ukoliko ne dozvole sebi još jedan kiks kao onaj u prvom koku protiv evropske ekipe.

Vremena za odmor nema, već sutra se nastavljaju mečevi grupne faze od 10 časova, a na programu su sledeći dueli:

Afreeca Freecs vs. Phong Vu Buffalo
G2 Esports vs. Flash Wolves
Invictus Gaming vs. 100 Thieves
G-Rex vs. Fnatic
Team Liquid vs. Mad Team
KT Rolster vs. EDward Gaming

Sve mečeve možete gledati u direktnom prenosu na srpskom jeziku na Fortuna Esports Youtube kanalu.