TRANSFER BOMBA: Jensen prešao iz Cloud9 u Team Liquid

LOL 20. nov. 201810:22 > 10:24
Podeli:
Riot Flickr

Ovogodišnji prelazni rok u LoL esportu započinje transferom koji je noćas uzdrmao celu NA LCS ligu. Zvezda Cloud9, mid lejner Nicolaj "Jensen" Jensen je napustio ekipu i prešao u redove trenutno najvećeg rivala, dvostrukog prvaka Amerike - Team Liquida, potvrđeno je od strane oba tima.

Dolazak danaskog mid lejnera u Cloud9 u maju 2015. godine je dočekan sa ogromnim ushićenjem i to sa dobrim razlogom. Jensen, koji je ogroman talenat, je vrlo brzo preuzeo ulogu jednog od vodećih igrača na ovoj poziciji u NA LCS ligi, pomogavši ekipi da se iz godine u godinu plasira na završnicu svetskog šampionata, gde us ove godine postigli i najveći uspeh u istoriji NA LCS-a, postavši prvi američki tim koji je stigao do polufinala.

Team Liquid je ugrabio priliku da dovede još jednog stranog igrača pošto je korejski top lejner Jung „Impact“ Eonyeong proveo dovoljno vremena u NA LCS ligi da otključa status „domaćeg“ igrača, ali retko ko je očekivao da će uspeti da kao zamenu za Eugene „Pobelter“ Parka dovedu lično Jensena.

Jensen se u zvaničnoj izjavi zahvalio Cloud9, objasnivši ljutim i tužnim fanovima zašto je rešio da promeni tim. On je rekao da je osetio da je promena potrebna kako bi ispunio svoj cilj i postao najbolja verzija sebe, ali je i napomenuo da iako on i Cloud9 odlaze svako svojim putem, C9 ostaje njegova porodica zauvek.

Vlasnik Cloud9 Jack Etienne je na to pridodao da ništa više neće biti isto sa odlaskom Jensena, da će nedostajati celom timu, kao i da su veze između njih neraskidive nakon svega kroz šta su prošli zajedno, zbog čega će je u C9 stekao prijatelje i porodicu za ceo život.