Prošlogodišnji prvak sveta CoreJJ potpisao za Liquid

LOL 21. nov. 20189:28 > 9:30
Podeli:
Riot Flickr

Team Liquid je oformio verovatno najjači LoL tim na papiru koji je Amerika ikada videla.

Iako je Team Liquid bez previše otpora osvojio dve titule prvaka NA LCS lige ove godine, oni nisu zadovoljni postignutim uspehom, pošto su njihovi trijumfi ostali u sencu plasmana Cloud9 u polufinale Svetskog prvenstva 2018, na kom Liquid nije uspeo da izađe iz grupne faze, nastavivši tradiciju neuspeha šampiona regije.

Oni nisu gubili vreme, izgleda da su u startu imali jasan plan kako da se pojačaju. Utvrdili su slabe tačke, a to su nedovoljno snage na mid lejnu i povremeni kiksevi supporta, zbog čega su upravo na te dve pozicije uveli promene.

Kao grom iz vedra neba NA fanove je juče pokosila vest da Nicolaj „Jensen“ Jensen prelazi iz Cloud9 u Team Liquid. Jensen je izjavio da oseća da sa Liquidom može da otključa najbolju verziju sebe, a sobzirom na to da je sa C9 stigao do polufinala sveta, izgleda da on, kao i ostatak Liquida, čvrsto veruju da ukoliko im se sve kockice poklope, mogu da odu korak dalje sledeće godine.

Zbog toga su kao podršku Yillang „Doublelift“ Pengu doveli Jo „CoreJJ“ Yongina, igrača Gen.G-a, koji je prošle godine postak prvak sveta sa ekipom koja se tada još uvek zvala Samsung Galaxy, savladavši višestruke šampione SKT T1 u velikom finalu.

CoreJJ koji je prethodno igrao u Americi za Team Dignitas je postigao istorijski uspeh kada se vratio u LCK ligu, a prema njegovim rečima Doublelift je glavni razlog zašto je rešio da potpiše za Team Liquid, jer veruje da zajedno mogu da unaprede igru obojice i postanu još bolji nego što jesu u ovom trenutku.

Ovo znači da Team Liquid sada ima dva bivša prvaka sveta u svojim redovima (pored CoreJJ-a tu je i top lejner Jung „Impact“ Eonyeong) i kada se sagleda potencijal koji imaju u ovom sastavu, zaista izgleda kao skupina koja je spremna da stane rame uz rame sa najboljim timovima i igračima iz Kine i Južne Koreje.

Naravno, pre toga, moraju nastaviti sa dominacijom u NA LCS ligi, a sa ovim sastavom sve sem nove dve titule bi bilo ravno katastrofi.