Dvostruki prvak sveta Bang pojačava 100 Thieves

LOL 22. nov. 201810:18 > 10:22
Podeli:
Riot Flickr

Američka esport organizacija 100 Thieves dovodi jedno od najvećih pojačanja u istoriji NA LCS lige, sudeći po izveštaju ESPN-a.

Kada je juče objavljeno da je top lejner Kim „Ssumday“ Chanho produžio ugovor sa 100 Thieves, ekipom u kojoj je bio ubedljivo najjača karika, mnogi su se zapitali šta ga je ubedilo da ostane uz ovaj tim. Odgovor se sada sam nameće – ponuđeno mu je da zaigra uz Bae „Bang“ Junsika, koji je nakon pet godina napustio SKT T1, a od samog starta je istakao da mu je želja da oseti život u Americi.

Fanovi Team SoloMida su se ponadali da bi Bang mogao da pojača redove najtrofejnijeg tima u Americi, ali su 100 Thieves bili brži. Uz ovako dva jaka imena, oni bi trebali da izađu na kraj sa konkurencijom i završe među tri najbolje ekipe u NA LCS ligi, ali pitanje je koliko daleko mogu da doguraju uz još uvek dosta slabih karika u timu.

Naime, organizacija je jutros potvrdila da na poziciju mid lejn dovode Choi „huhi“ Jaehyuna iz Counter Logic Gaminga, dok će Ryu „Ryu“ Sangwook preuzeti ulogu asistenta trenera.

Huhi će se ovim potezom ponovo ujediniti sa Zaqueri „aphromoo“ Blackom, sa kojim je igrao tri godine u CLG-u, osvojivši zajedno dve titule prvaka NA LCS Lige. Mada aphromoo se trenutno najviše raduje dolasku žive legende LoL-a, i ako se ova glasina potvrdi tačnom, biće zaista interesantno videti njega i Banga zajedno na delu.