Bang je i zvanično novi član 100 Thievesa

LOL 23. nov. 201816:30 > 16:43
Podeli:
100 Thieves

Najtrofejniji ADC svih vremena Bae "Bang" Junsik će nastaviti karijeru u Americi kao član ekipe 100 Thieves.

Bang je u domovini sa ekipom SK Telecom T1 osvojio sve što se može osvojiti od kako je došao u ekipu krajem 2014. godine. Iako ima samo 22 godine, iza sebe ima već dve titule prvaka sveta, do kojih je došao igrajući sa živom legendom Lee „Faker“ Sanghyeokom.

Ipak, ova godina nije bila uspešna za SKT T1, koji je konstantno imao problema na pozicijama top lane i jungle, zbog čega je došlo do velikih promena u timu, koji je napustilo sedam igrača protekle nedelje. Među njima je bio i Bang koji se od tada vezivao za nekoliko američkih timova, kao što su TSM i Echo Fox, ali je na kraju rešio da se pridruži svom sunarodniku Kim „Ssumday“ Chanhou.

100 Thieves su ove godine postigli najveći uspeh od novih učesnika NA LCS lige koja je prošla kroz franšizu. Drugo mesto u debitantskoj sezoni im je omogućilo da uz top 6 finiš izbore plasman na Svetsko prvenstvo 2018, na kom nisu uspeli da postignu zapažen uspeh. I pored toga, zadržali su šampionske ambicije, doveli dva jaka carry igrača, pokazavši da su spremni da se ponovo bore sa ekipom Team Liquid oko američkog trona.

Bang je ove godine oscilirao u formi, ali njegovo iskustvo i talenat se nikada nisu dovodili u sumnju. Uz njega 100 Thieves može pritiskati protivnike na dva različita kraja mape, ali da bi ovaj tim postigao zadovoljavajući uspeh, Bang će morati da se privikne na potpuno nov stil igre i komunikaciju sa ljudima sa kojima do sada nije sarađivao, što će biti i najveći izazov koji se pred njim nalazi.