Nisqy je zvanično novi mid lejner Cloud9

LOL 24. nov. 201813:25 > 13:27
Podeli:
Riot Flickr

Cloud9 je predstavio svog najnovijeg igrača, u pitanju je mid lejner ekipe Splyce Yasin "Nisyq" Dincer, koji će se za poziciju startnog igrača boriti sa Greysonom "Goldenglue" Glimerom, koji je obnovio ugovor sa ekipom.

Nisqy, koji se probio na pro scenu igrajući za Team LDLC i Fnatic Academy je već jednom igrao u NA LCS ligi, kada je u maju prošle godine potpisao za Team EnVy, gde se zadržao do kraja letnje sezone. Nakon toga je proveo godinu dana igrajući sa Splyce, sa kojima je na proleće stigao do polufinala plejofa, savladavši Vitality u borbi za treće mesto, da bi u letnjoj sezoni izgubili već u prvom kolu plejofa od Schalkea.

Belgijski mid lejner neće imati ni malo lak zadatak da popuni prazninu koju je svojim odlaskom ostavio Nicolaj „Jensen“ Jensen, ali iako je svima jasno da Cloud9 ulazi u novu sezonu oslabljen na ovoj poziciji, organizacija je dobila veliku podršku od fanova koji za promenu ne osuđuju dovođenje „slabijeg“ igrača, već daju punu podršku svom timu, koji im je ove godine doneo nezapamćenu radost plasmanom u top 4 na Svetskom prvenstvu.

Samim tim što je Goldenglue ostao u timu, Cloud9 svakako ima plan B u slučaju da se Nisqy ne uklopi u tim, ili da mu jednostavno bude trebalo više vremena u početku da se navikne na nove saigrače, ali ako Cloud9 želi da parira sastavima kao što su Team Liquid i 100 Thieves u narednoj sezoni, svaki od članova tima će morati da zaigra sa 100% svog kapaciteta.