TSM doveo Smoothie-ja i turskog top lejnera

LOL 26. nov. 201817:13 > 17:15
Podeli:
Riot Flickr

Dugo su ćutali, ali je konačno i najtrofejnija ekipa NA LCS lige, Team SoloMid, otkrila prva pojačanja za narednu sezonu.

Pravo iz turske lige, u TSM stiže Sergen „Broken Blade“ Celik, za kog se otkrilo još pre skoro dve nedelje da ide na probu u ekipu, ali je TSM uspešno krio kako je upoznavanje sa ostatkom tima prošlo. On će u startnoj postavi zameniti Kevina „Hanutzer“ Yarnella, koji trenutno pregovara sa Clutch Gamingom.

Broken Blade je svoju karijeru započeo pre samo dve godine, igrajući za razne ekipe kao što su Mysterious Monkeys, Galatasaray Esports, Dark Passage i Galakticos, a u TSM dolazi iz turske ekipe Royal Youth. Njegova specijalnost su carry heroji kao što su Irelia, Camille i Riven, što je velika razlika u odnosu na Hauntzera koji je bio najbolji na tenkovima.

Koliko je TSM-u stalo do njega, potvrđuje i to da su morali da se odreknu jednog od dva importa kog su imali u svojim redovima, što je značilo i raspad jednog od najpopularnijih bot lejnova u profesionalnom LoL-u. TSM je preuzeo Andy „Smoothie“ Ta od Echo Fox, a ekipu napušta Alfonso „Mithy“ Aguirre Rodriguez, dok će u njoj ostati Jesper „Zven“ Svenningsen, kao i zvezda tima Soren „Bjergsen“ Bjerg.

Ovo znači da je TSM-u još samo ostalo da nađe novog junglera, kako bi mogao da isprati tempo koji će zasigurno nametnuti Team Liquid i 100 Thieves.