Prošlogodišnji prvak sveta Crown pojačao OpTic Gaming

LOL 27. nov. 201810:49 > 10:51
Podeli:
Riot Flickr

Iako niko nije očekivao previše od njih u ovom prelaznom roku, OpTic Gaming je iznenadio fanove saopštivši da su u ekipu doveli slavnog korejskog mid lejnera Lee "Crown" Minha, koji je sa ekipom Gen.G prošle godine osvojio titulu šampiona planete.

Od kako je saopšteno da je Tristan „PowerOfEvil“ Schrage prešao u Counter Logic Gaming, mnogi su se pitali ko bi mogao da bude njegova zamena. S obzirom na glasine da je OpTic u teškoj finansijskoj situaciji i da ne planiraju da dovede velika pojačanja, niko nije očekivao da bi to mogao biti neko iz LCK lige, pogotovo ne neko ko je pre tačno godinu dana osvojio najveći trofej u igri.

Kako je uopšte došlo do saradnje između Crowna i OpTica to ne znamo, ali kada malo bolje razmislimo, Crown trenutno nije u formi za igranje u jednom od top 5 korejskih timova, zbog čega ovaj potez ima logike. Poznato je da je on bio pod velikim pritiskom i pre i posle osvajanja titule na Svetskom prvenstvu 2018, zbog čega će mu prijati opušteniji tempo NA LCS lige, pogotovo jer igra za tim koji realno ne može da očekuje ozbiljniji napad na titulu bez većeg broja pojačanja, kada se uzme u obzir jačina preostalih timova u ligi.

Crown je u toku prošle sezone odigrao samo tri meča za Gen.G u regularnom delu takmičenja, da bi potom pomogao ekipi da preživi LCK baraž za Svetsko prvenstvo 2018, gde su izašli kao pobednici ispred izrazito jakih timova kao što su SKT T1, Kingzone DragonX i Griffin. I pored toga, Gen.G je na kraju postao najveći gubitnik šampionata, završivši grupnu fazu sa 1-5 skorom, ubedljivo najgorim skorom koji je neki tim iz LCK lige ikada postigao na ovom takmičenju, zbog čega je bilo jasno da nas čekaju velike promene u ekipi.

On nije jedini igrač iz redova Gen.G-a koji se zaputio ka Americi. Team Liquid je još prošle nedelje predstavio Jo „CoreJJ“ Yongina kao svog novog supporta za 2019. godinu, tako da nas u sledećoj sezoni čeka okršaj između bivših saigrača.