Prvak sveta završio u Iron diviziji

LOL 10. dec. 201815:19 > 15:21
Podeli:
Screenshot

Korejski support Jo "CoreJJ" Yongin, koji je sa ekipom Samsung osvojio prošli LoL šampionat sveta, je stigao u Ameriku gde će od naredne sezone igrati za Team Liquid i odmah počeo da leveluje novi nalog. Ono što nije očekivao, je da će morati da igra od Irona, divizije koja je zamenila bronzu.

Korejski support Jo „CoreJJ“ Yongin, koji je sa ekipom Samsung Galaxy osvojio prošli LoL šampionat sveta, je stigao u Ameriku gde će od naredne sezone igrati za Team Liquid i odmah počeo da leveluje novi nalog. Ono što nije očekivao, je da će morati da igra od Irona, divizije koja je zamenial bronzu.

CoreJJ je pokazao radnu etiku kakvu možda do sada nikada nismo videli u esportu. On je u subotu stigao u Ameriku i pošto je morao da čeka radni dan – ponedeljak, kako bi dobio nalog na koji svi profesionalni igrači imaju prava, od Riota, rešio je da sam podigne novi nalog na 30. nivo i baci se što je pre moguće na ranked mečeve na novom serveru.

On je proveo 21 sat igrajući bez prestanka partije protiv botova kako bi došao do 30. nivoa, sve vreme strimujući publici koja je bila radoznala da isprati igru novog supporta Team Liquida, makar i na ovaj način. Na kraju je stigao do 30. nivoa i bacio se na 10 promo partija koji po novom ranked sistemu odlučuju u koju će diviziju neko zapasti, a nakon desetog gejma usledilo je iznenađenje.

CoreJJ je postavljen u Iron 1 diviziju, što je dočekao potpuno zbunjen, uz šaljivi komentar da od kako igra LoL nikada nije bio u bronzi, ali da bi sada voleo da je u nju zapao (pošto je Iron divizija čak i ispod Bronza divizije).

Njegovu reakciju možete pogledati u ovom klipu.