NA LCS izbacio NA, menja ime u LCS

LOL 13. dec. 201821:28 > 21:31
Podeli:
Riot Flickr

Riot je večeras objavio datum početka prolećne sezone 2019. NA LCS lige uz saopštenje da od naredne godine ovo takmičenje preuzime ime LCS, nakon što je evropsko izdanje promenilo ime u LEC ligu.

Prolećna sezona LCS lige će početi 26. januara i sem imena u neće biti prevelikih promena u samom takmičenju. Riot se na ovaj potez odlučio nakon što je franšizirana EU CLS liga promenila ime u Legaue European Championship, zbog čega od sada imamo samo jednu LCS ligu.

LCS lige su najavljene sredinom 2012. godine, a prva sezone je započela na proleće naredne godine. U međuvremenu je rivalstvo između Evrope i Amerike u LoL-u najviše raslo, možda baš zbog toga što su lige delile ime i donekle bila jedna celina – odgovor Zapada na dominaciju Azije, što su ove godine konačno i uspele, zauzevši tri od četiri mesta u polufinalu LoL Svetskog prvenstva 2018.

Uz franšizu obe lige, bilo je za očekivati da će nastaviti da se dodatno udaljuju jedna od druge i čini se da je ovo početak jednog novog, drugačijeg rivaliteta, između „starog“ i „novog“ LCS-a, kako će se verovatno LCS i LEC od sada nazivati.