DanDy novi trener ekipe Royal Never Give Up

LOL 19. dec 201816:25 > 16:27
Royal Never Give Up

LoL prvak sveta iz 2014. godine, Choi "DanDy" Inkyu, je danas zvanično predstavljen kao novi trener aktuelnog šampiona Kine, Royal Never Give Up-a.

Stariji fanovi LoL-a se dobro sećaju DanDy-ja i njegove ekipe Samsung White, koja je po mnogima jedna od najboljih petorka ikada u LoL esportu. Tim koji je oformljen pod imenom MVP Ozone 2013. godine kada je ubrzo nakon toga kupljen od strane Samsunga i reimenovan u Samsung White, je obeležio 2014. godinu u kojoj je došao do titule prvaka sveta uz samo dve izgubljene partije na turniru.

DanDy je nakon toga sa još dva saigrača prešao u Kinu gde je nastupao za Vici Gaming, gde je ostao do kraja 2016. godine, kada prelazi u Ameriku i igra za eUnited nekoliko meseci. Ove godine ga nismo gledali kako igra i mnogi su se pitali koji je njegov dalji plan. a sada je otkriveno da će preuzeti poziciju glavnog trenera u RNG-u, od Lee „Heart“ Gwanhyunga koji je prešao u EDward Gaming.

Royal Never Give Up je ove godine osvojio obe titule prvaka LPL lige i MSI 2018, ali je na kraju podbacio na Svetskom prvenstvu 2018 na kom je bio glavni favorit za titulu, izgubivši u četvrtfinalu u jednom od najvećih iznenađenja u istoriji LoL-a od G2 Esportsa.

Iako je organizacija rešila da ostavi igrače koji su joj doneli veliki uspeh, neko je morao da plati cenu lošeg rezultata na SP 2018, a na kraju je to bio glavni trener.