Okršaj novih i starih EBL šampiona u Fortuna Kupu

LOL 20. dec 201822:19 > 22:22
Podeli:
fortuna esport

Najbolji LoL igrači sa ovih prostora, koji su obeležili i osvojili prve tri sezone Esports Balkan Lige, će se po prvi put u međusobnom okršaju boriti za titulu prvog Fortuna Kupa. Evo šta nam sve ovaj meč može doneti i kolika je zapravo njegova važnost.

Kada je Fortuna Esports najavila takmičenje Fortuna Kup, namenjeno novim izazivačima da se suoče sa timovima iz Esports Balkan Lige, niko nije mogao da pretpostavi da će ono ujedno probuditi i „uspavane divove“, velikane regionalne LoL scene koji su osvojili sve što se može osvojiti i potom otišli dalje, u nove pobede.

Yoppa, Milica, Stefan, Nikola Senpai, TasteLess i Sacre su iskoristili kraj sezone da se okupe i pod imenom Fortuna Tunas provere da li su i dalje bez konkurencije na Balkanu i da li je uspeh ASUS-a rezultat njihovog odsustva.

Oni su na svom putu do finala preslišali ekipu PonyPlastation i učesnike EBL-a X25 Esports, da bi u polufinalu savladali organizaciju za koju su nekada igrali – KlikTech.

ASUS je do finala stigao savladavši dva tima iz otvorenih kvalifikacija i S5, za koji su nastupali između ostalog i veterani EBL-a Cl0x i Pl0x, kao i kaLuGG, jedan od igrača sa najdužom karijerom na ovim prostorima.

U subotu od 16 časova ovi timovi će se suprotstaviti jedan drugom u sledećim sastavima:

Za ASUS će u startnoj postavi igrati Bruno, DoubleAIM, Von ili Lukezi na mid lejnu, LiMiT i Khantos na botu, dok će za Fortuna Tune igrati: Sacre ili Yoppa na topu, Stefan Nikolic, Milica, Nikola Senpai i TasteLess.

Nema potrebe naglašavati dodatno da je ovo možda i najzanimljiviji duel balkanskih timova koje smo ikada gledali. Iako ulog nije velik kao u finalu Esports Balkan Lige, pored novčane nagrade tu je i stvar prestiža, ali i još nešto. Ukoliko neki od naših najboljih igrača ne potpišu ugovore sa inostranim timovima pred novu sezonu, možda vidimo njihov povratak u EBL gde bi se upravo sa ASUS-om borili za trofej.

Nakon uspeha koji su ostvarili, ASUS neće olako predati titulu, a da bi i oni napredovali kao tim trebaće im jaka konkurencija. Za sada nema zvaničnih vesti ni od jednog od igrača koji će nastupati za Fortuna Tune, tako je vrlo verovatno da neće svi uspeti da pronađu odgovarajuće opcije za narednu sezonu, jer je konkurencija u svetu sve jača i jača.

Zbog toga je ovo finale toliko bitno, jer vrlo lako može utabati put za neka nova savezništva i neke nove timove koji će gospodariti Balkanom u predstojećem periodu. Zbog toga budite uz Fortuna Esports Jutjub kanal u subotu od 14 časova, kada je na programu prvo meč za treće mesto između ekipa KlikTech i S5, a potom i veliko finale.