RNG ostao bez top lejnera, Letme prestaje da igra

LOL 24. dec 201812:52 > 12:54
Podeli:
Riot Flickr

Top lejner aktuelnog LoL prvaka Kine ekipe Royal Never Give Up, Yan "Letme" Junze je objavio da prekida sa profesionalnim igranjem na neodređeni vremenski period.

Letme je na kineskoj društvenoj mreži Weibo otkrio svojim fanovima mnoge stvari za koje se uopšte nije znalo. On je izjavio da je hteo da prekine sa igrom još početkom ove godine, pošto je konstano imao osećaj da igra loše i da koči svoju ekipu, ali je organizacija RNG bila uporna i nastavili da radi sa tim, zbog čega je ostao uz njih.

Ubrzo su usledili sjajni rezultati, RNG je prvo osvojio prolećnu sezonu, pa potom i MSI 2018, da bi zatim odbranili titulu na leto i otišli kao glavni favoriti na Svetsko prvenstvo 2018.

Na njemu su podbacili i izgubili u četvrtfinalu od evropske ekipe G2 Esports, a Letme je tokom celog turnira bio pod oštrom kritikom svaki put kada bi RNG lošije odigrao ili izgubio, što je dodatno uticalo na već veoma loše psihičko stanje igrača.

„To što nismo osvojili titulu prvaka sveta će verovatno biti nešto za čim ću najviše žaliti dok sam živ,“ rekao je Letme u poruci. On je ostavio mogućnost da će se u nekom momentu vratiti ako se bude bolje osećao i ako bude ponovo spreman, ali za sada nema neophodnu energiju da igra na najvišem mogućem nivou.

Iako se još uvek ne zna ko bi mogao da bude njegov naslednik, postoje određene glasine da je RNG u pregovorima sa bivšim igračem Bilibili Gaminga Shek „AmazingJ“ Waihom, koji je ove godine pružao izuzetno solidne partije.