Grig povređen, Akaadian igra za TSM

LOL 14. jan. 201911:59 > 12:02
Podeli:
Riot Flickr

Team SoloMid je izdao zvanično saopštenje u kome navodi da će umesto Jonathana "Grig" Armaa koji ima problema sa zglobovima, na startu nove sezone u ekipi na poziciji jungle igrati Matthew "Akaadian" Higginbotham.

Grig je u TSM došao krajem 2017. godine kada je prvobitno igrao za njihovu akademiju, da bi sredinom letnje sezone prošle godine zaigrao u A timu. Iako je ekipa sa njim doživeli veliki neuspeh i ostala bez plasmana na Svetsko prvenstvo 2018, on je ostao član tima i prvobitno je bio najavljen kao glavni jungler ekipe.

Ipak, izgleda da je tokom pripremnog perioda za novu sezonu ustanovljeno da je njegova povreda zglobova, koja je inače jako česta u esportu, postala suviše ozbiljna, zbog čega je odlučeno da do daljnjeg pauzira i ide na terapije, što je otvorilo vrata Akaadianu koji je trebao igrati za TSM akademiju.

Akaadian je u NA LCS ligi debitovao 2017. godine noseći dres Echo Foxa, a nakon toga je prošle godine proveo dve sezone kao član OpTic Gaminga. U sve četiri sezone nije uspeo da sa ekipama u kojima je igrao dođe do plejofa, tako da mu je ovo najbolja prilika u dosadašnjoj karijeri da postigne zapaženiji uspeh u jednoj od najjačih svetskih liga.