Flame potpisao za DAMWON Gaming

LOL 18. feb. 201916:03 > 16:06
Podeli:
Riot Flickr

Poznati korejski top lejner Lee "Flame" Hojong je zvanično stigao u LCK Tim DAMWON Gaming za koji će nastupati u nastavku prolećne sezone.

Flame je do sada bio neaktivan u 2019. godini, pošto nakon napuštanja američke ekipe FlyQuest nije pronašao novi tim pred start prolećne sezone. Ipak, on neće sedeti po strani celu sezonu, već će se naći u redovima DAMWON-a, iako još uvek ne znamo u kojoj ulozi. DAMWON već ima izuzetno solidnog top lejnera u vidu Jang „Nuguri“ Hagwona koji je donekle i zvezda ekipe, tako da nije poznato da li će Flame odmah u startu dobiti priliku da zaigra, ili će za sada dejstvovati kao svojevrsni mentor mladom igraču.

Kao i samom DAMWON Gamingu, tako je i Nuguriu ovo prva sezona u LCK ligi, u kojoj je Flame zaigrao još davne 2013. godine. Od tada njegova karijera se protegla na tri različita kontinenta, a u profesionalnom LoL-u će zauvek ostati upamćen po izrazu Flame Horizon (kada jedan igrač ima više od 100 cs-a prednosti u odnosu na rivala iz lejna) koji je dobio ime po njemu.

Možda je baš zbog agresivne igre po kojoj je nekad bio poznat i doveden u tim, kako bi Nuguri uspeo da pruži svoj maksimum u borbi koja DAMWON-u predstoji za plefoj. Oni nakon osam kola imaju polovičan učinak, a upravo je često od njegove igre zavisio uspeh tima.