Flame pobedom protiv SKT T1 obeležio povratak u LCK

LOL 25. feb. 201914:13 > 14:14
Podeli:
korizon

Njegova krađa Barona u odlučujućoj trećoj partiji je donela pobedu DAMWON Gamingu.

Kada je prošle nedelje DAMWON Gaming objavio vest da je veteran Lee „Flame“ Hojong potpisao za njih, mahom se verovalo da je glavni razlog tome mentorstvo nad talentovanim top lejnerom ekipe Jang „Nuguri“ Hagwonom. Nuguri je imao odličan start sezone i veoma solidan derbi u LCK ligi, dok je Flame pauzirao od kako je napustio američki FlyQuest krajem prošle godine.

A onda je usledio meč protiv SKT T1, u kom je DAMWON očekivano startovao sa Nuguriem, koji nije previše toga pokazao igrajući Jaycea u prvoj partiji koju je dobio SKT T1 rezultatom 14-4 uz njegov 2-5-2 skor. Nakon toga stiže najava da Flame ulazi u igru, a ostalo je legenda.

Ovoga puta Flame dobija Urgot, dok je njegov rival Kim „Khan“ Dongha igrao Jayce, heroja sa kojim se proslavio na startu karijere, ali ovoga puta sa njim nije imao uspeha. Flame demonstrira zašto Urgota čeka nerf u sledećem patchu, vlada top lejnom a potom i timskim borbama i predvodi svoj tim do iznenađenja igrajući ključu ulogu u nekoliko velikih razmena udaraca koje su dovele do Barona a potom i rušenja protivničke baze.

Neko bi pomislio da je Flame obavio svoj deo posla u toj drugoj partiji i da je sada red na ostatku tima da se iskupi ako žele da potpuno preokrenu rezultat protiv drugoplasiranog tima u ligi, ali tek u trećoj partiji dolazi do nevervatnog obrta.

Iako se SKT T1 odlučio za sastav heroja koji dominiraju u kasnoj fazi igre, Sivir kao centralnu damage figuru i četiri tenka koji je čuvaju – Siona, Sejuani, Galia i Alistara, oni dolaze do vođstva već od samog starta i potpuno kontrolišu partiju prvih 20 minuta igre. Uz 6-2 skor, tri kule više, tri zmaja i 3.000 golda prednosti, SKT se odlučuje da u 24. minutu krene na Barona, na šta DAMWON isprva nije imao odgovor. Ali onda sa strane u Baron pit uleće Flame koji je prebacio na Smite i sa 3 nivoa prednosti u odnosu na protivničkog junglera u pravom momentu baca Smite i usamljen među protivničkom ekipom izlazi kao pobednik iz bitke za Barona.

U tom trenutku uleće i ostatak njegovog tima, prave Ace nad SKT-om, u potpunosti preokreću meč i desetak minuta kasnije dolaze do pobede, a Flame dobija titulu MVP igrača meča.

DAMWON je ovom važnom pobedom izbio na četvrto mesto na tabeli i u drugi deo sezone ulaze sa odličnim šansama za plejof.