Milica MVP – srušen prvak Španije MAD Lions

LOL 26. feb 201912:00 > 12:01
Podeli:
Twitter

Srpski mid lejner Aljoša "Milica" Kovandžić je proglašen za igrača utakmice u velikom derbiju španske LoL lige u kom su Vodafone Giants uspeli da savladaju aktuelnog prvaka Španije i EU Mastersa MAD Lions.

LVP SuperLiga Orange je poznata kao najjača regionalna LoL liga u Evropi, a od ove godine sa dolaskom čak tri akademije LEC timova. ovo takmičenje je zaista jače i neizvesnije nego ikad. I dok se nakon deset kola na vrhu tabele nalazi akademija lidera LEC-a, čak četiri ekipe prate G2 Heretics u stopu.

Vodafone Giants je imao malo slabiji start sezone od onog što je vicešampion Španije očekivao, izgubili su od MAD Lionsa na startu prvenstva, ali Giantsi su strpljivo sačekali tim koji sada sa top lejna predvodi Pavle „Yoppa“ Kostić i sproveli osvetu u delo. Milica je sjajno odigrao sa Syndrom, meč je završio sa 9-2-7 skorom, učestvujući u 16 od 20 killova svoje ekipe, usput uspevaući da napravi 296 cs-a za 32 minuta igre, čak 50 više od svog rivala na lejnu.

Ovom važnom pobedom oni su se izjednačili sa MAD Lionsom i još dve ekipe na drugom mestu tabele sa 6-4 skorom, a u narednom kolu igraju protiv ekipe x6tence, u meču u koji ulaze kao veliki favoriti, dok MAD Lions čeka još jedan težak meč protiv akademije Origena, još jednog od vodećih timova.