Prošao u plejof LEC-a, napio se pa zaspao na ulici

LOL 18. mar. 201913:14 > 13:37
Podeli:
Riot Flickr

Videlo se da su igrači SK Gaminga sijali od sreće i zadovoljstva kada su van svih očekivanja uspeli da u poslednjem kolu prvo savladaju Vitality, a potom u tajbrejkeru pobede Schalke 04, ali način na koji je njihov top lejner proslavio ovaj uspeh je zaista za pamćenje.

Kada je SK Gaming predstavio svoj tim za svoj povratak u elitno evropsko LoL takmičenje, svi su se složili da ekipa za koju igraju tri člana EU Masters šampiona MAD Lionsa ima potencijal, ali da su jednostavno ostale previše jake i da ne mogu da se nadaju plasmanu među šest najboljih.

Oni su debitovali pobedom protiv aktuelnog prvaka Fnatica, ali i pored toga su se mučili većinu sezone, čiji su dobar deo proveli na sedmom mestu, kao što su prognoze i predviđale. Ipak, loša igra Misfitsa i Schalkea je išla njima na ruku i omogućila im je da u samom finišu zgrabe šestu poziciju i sada ih u plejofu čeka Splyce, koji nije nemoguće pobediti, ako je sudeći po komentarima igrača ostalih timova koji izuzetno respektuju SK Gaming.

A sami igrači su sa pravom ponosni na to što su dokazali da ipak mogu da se nose protiv najboljih od najboljih i da nije slučajnost što je jezgro tima dva puta za redom osvajalo špansku ligu, pored već pomenutog EU Mastersa.

Jedan od igrača koji je imao uspone i padove tokom sezone je i Jorge „Werlyb“ Casanovas Moreno Torres. Stariji navijači ga se sećaju iz perioda kada je u EU LCS ligi igrao za Giants Gaming i terorisao protivnike sa svojim Jaxom. Za njega ovaj uspeh možda ima i poseban značaj jer je dokazao da mu je mesto u LEC ligi, zbog čega ni ne čudi da je odmah nakon pobede rešio da proslavi uspeh sa prijateljima.

Javnost verovatno nikada ni ne bi saznala šta se potom desilo da menadžer MAD Lionsa Alvar Araneae nije podelio na Tviteru poruke koje je dobio od ADC-a SK Gaminga Juš „Crownshot“ Marušić.

On se „požalio“ svom bivšem menadžeru da mu je u sred noći Werlyb došao u sobu i rekao mu da je izgubio novanik i telefon, ali da se ne seća šta se desilo koliko se napio. On je u jednom trenutku izgubio svest, zaspao na sred ulice i kada se probudio shvatio je da je ostao bez stvari, nakon čega je morao da moli prolaznike da mu daju pare za taksi.

U slučaju da SK Gaming napravi iznenađenje ravno čudu i osvoji ovu sezonu LEC lige, nadamo se da će ostatak tima paziti na Werlyba, jer ko zna kako bi tek ovo proslavio.